La Colonie in aanwezigheid van Kader Attia

La Colonie
Architectuur en Ethiek

Aansluitend op Kader Attia’s solotentoonstelling Repairing the Invisible verwelkomt S.M.A.K. kunstenaar Kader Attia en La Colonie. Dit project wordt voor het eerst in een institutionele context geprogrammeerd.

In 2016 opende de kunstenaar La Colonie, een ‘ruimte voor een vrij en onafhankelijk denken’ in het 10de arrondissement van Parijs. Sindsdien werden tal van academici, kunstenaars, vluchtelingen, feministen en militanten uitgenodigd om deel te nemen aan het kritische, interdisciplinaire debat dat er gevoerd wordt. La Colonie staat voor een geëngageerde aanwezigheid in de publieke ruimte en biedt een unieke combinatie van maatschappelijke beschouwing en ongedwongen sfeer die wordt weerspiegeld in een programma van workshops, lezingen en concerten.

Bij deze gelegenheid nodigt La Colonie ons uit om in gesprek te gaan rond het thema ‘Architectuur en Ethiek’, met een focus op efemere architectuur en re-appropriatie.

  • Zondag 15 oktober 2017, 14:00 tot 18:00.
  • Programma (check website regelmatig voor updates):
    • Screening en inleiding van de film Considérent qu'il est plausible que de tels événements puissent à nouveau survenir door Sébastien Thiéry  van het Parijse collectief PEROU.
    • Architectuurhistoricus Richard Klein in discussie met Kader Attia over het werk van Roland Simounet in Algerije met betrekking tot de sloppenwijken en sociale huisvesting
    • Kunstenaar Niklas Goldbach over zijn film Form and Control: Boulevard de L’Europe.
  • Inschrijven via reservation@smak.be.
  • Gratis toegang.

In het kader van EXTRA, met de steun van het Institut français en de Culturele Dienst van de Ambassade van Frankrijk in België.

in categorie: Te gast