S.M.A.K. veilt Belgische kunst voor HIV-onderzoek

Michael Borremans – Suck
i
Michael Borremans – Suck

S.M.A.K. en de onderzoeksgroep HIV Ontrafelen slaan de handen in mekaar om Belgische topkunstwerken te veilen voor HIV-onderzoek.

Met wekelijks 25.000 nieuwe seropositieven wereldwijd, blijft HIV het meest dodelijke virus ter wereld. Onderzoek naar HIV-genezing blijft daarom levensnoodzakelijk, en onderzoek vraagt geld.

Op zaterdag 27 mei 2017 worden tijdens een besloten veiling 70 werken van Belgische kunstenaars geveild ten voordele van HIV-onderzoek. De opbrengst gaat integraal naar de financiering van de onderzoeksgroep. Bezieler achter het project is kunstenaar Willem Cole, die de kunstenaars en hun werken voor deze veiling bij elkaar bracht. Philippe Van Cauteren, artistiek directeur van S.M.A.K., is peter van het initiatief. Meer info over de kunstwerken en kunstenaars vind je hier.

Praktisch

  • Zaterdag 27 mei 2017, om 19:00 in S.M.A.K
  • Je dient vooraf te registreren; dit is een besloten veiling. Dat kan via hivontrafelen@ugent.be of op de dag zelf in S.M.A.K.
  • Je kan de werken vooraf zien op vrijdag 26 mei van 17u tot 22u en op zaterdag 27 mei van 10:00 tot 17:00 in het HISK, Charles de Kerchovelaan 187a in Gent

in categorie: Evenement