S.M.A.K. op locatie tijdens Gentse Feesten | Schaduwspel (5 - 13 jaar)

foto: Kurt Stockman
i
foto: Kurt Stockman
foto: Kurt Stockman
i
foto: Kurt Stockman
foto: Kurt Stockman
i
foto: Kurt Stockman

Tijdens de Gentse Feesten organiseert S.M.A.K. een workshop voor het hele gezin in de voorkerk van de Sint-Niklaaskerk (Korenmarkt).

In het S.M.A.K.-atelier kan je samen met je kinderen tussen 5 en 13 jaar experimenteren met licht, kleur en schimmenspel. Vertrekkend vanuit de ‘S.M.A.K.-en-valise’ (het museum op wielen) en onder begeleiding van kunstprofessionals ga je aan de slag met verschillende beeldthema’s zoals compositie, kleur, transparantie en silhouet. De machtige gotische kerkzaal met glasramen, mythische dieren en vooral het licht dienen als inspiratie. Je maakt een zelfverzonnen mythologisch dier, een persoonlijke vlag en een glas in lood venster. De resultaten worden dagelijks getoond op de grote videoschermen langs de Korenmarkt.

Dit atelier valt onder het programma van Dekenij Korenmarkt.

Praktisch

  • Van 17 juli tot 21 juli 2017.
  • Elke dag, telkens om 14:00 of 15:00. De deuren van de Sint-Niklaaskerk openen om 14:00 voor de doorloopworkshop (meld je aan ingang korenmarkt Sint-Niklaaskerk) en sluiten om 16:30.
  • Waar: Sint-Niklaaskerk op Korenmarkt in Gent.
  • Voor wie: voor kinderen tussen 5 en 13 jaar, onder begeleiding.
  • Gratis.
  • Inschrijven kan maar hoeft niet. Om zeker te zijn van je plek, kan je inschrijven via leen@smak.be. Vermeld zeker het aantal personen (geen groepen, geen zomerkampen), de naam en leeftijd van alle deelnemers en geef ook aan wanneer je graag start: om 14:00 of om 15:00. Je kan inschrijven tot één dag voor de dag waarop je graag deelneemt, vol is vol (max 75 deelnemers).

in categorie: Voor kinderen