Sphinx cinema en La Luna te gast bij M.A.S.T.* | Filmavond: Burning Out

Sphinx en La Luna vzw zijn deze zomer te gast in de zomerbar van S.M.A.K.: M.A.S.T. Elke donderdag brengen ze een film in het programma ‘over leven’, met recente Vlaamse en internationale documentairefilms. 

De auteursfilms zetten aan tot reflectie over de wereld vandaag, wat dus perfect past in het S.M.A.K.-tentoonstellingsprogramma. Op 16 augustus 2018 wordt Burning Out van Jérôme le Maire getoond:

Dit ultraperformante operatiekwartier werkt in een strakke flux: 14 zalen op een rij die als doel hebben elk 8 tot 10 interventies per dag te kunnen uitvoeren. 

Zware werkdruk, te weinig personeel en kortingen op het budget hebben een funeste uitwerking op de sfeer in de afdeling. De organisatie van het werk is ziekteverwekkend geworden. Het medische en paramedische personeel zwicht. Een herkenbaar en groot probleem waarmee onze samenleving te kampen heeft: mensen worden ziek van hun werk.

‘Burning Out’ brengt een verhaal over dat lijden op het werk in de specifieke situatie van een ziekenhuis. Het operatiekwartier is als een microsamenleving en daardoor een metafoor van onze hedendaagse maatschappij.

*M.A.S.T. (Museumcafé Aan Stedelijke Tuin) is de zomerse invulling van het grasperk gelegen tussen S.M.A.K. en het Citadelpark. In een oase van rust vind je een mini-stad met bar, restaurant, bibliotheek, cinema en een schommeldraak en kastkasteel voor kinderen. De bar is open van dinsdag tot zondag, van 10:00 tot 20:00. S.M.A.K. is open van 10:00 tot 18:00. 

Praktisch

  • Donderdag 16 augustus 2018 om 18:00.
  • Burning Out van Jérôme le Maire, België 2016, 1u 25min.
  • De toegang is gratis.

FILMPROGRAMMA OP DONDERDAG

REALISATIE

Dit programma is een realisatie van La Luna vzw ism Sphinx cinema. Doorheen het jaar biedt La Luna vzw in Sphinx cinema filmreeksen, festivals en specials aan. 

in categorie: Te gast