Sphinx cinema en La Luna te gast bij M.A.S.T.* | Filmavond: In Pursuit of Silence

Sphinx en La Luna vzw zijn deze zomer te gast in de zomerbar van S.M.A.K.: M.A.S.T. Elke donderdag brengen ze een film in het programma ‘over leven’, met recente Vlaamse en internationale documentairefilms. 

De auteursfilms zetten aan tot reflectie over de wereld vandaag, wat dus perfect past in het S.M.A.K.-tentoonstellingsprogramma. Op 23 augustus 2018 krijg je In Pursuit of Silence van Patrick Shen te zien.

We worden voortdurend - al dan niet vrijwillig - omringd door geluid. Stilte wordt meer en meer een zeldzaam goed, of zelfs iets uit vervlogen tijden. Een contemplatieve film over de betekenis en het effect van (het gebrek aan) stilte op de hedendaagse mens.

In een trip rond de wereld verkennen we de geheime aard van de stilte: van de stilte in de afgelegen Amerikaanse wildernis over Japanse kloosters naar de hallucinante afwezigheid van stilte in hedendaagse grootsteden, waar geluidshinder ongezond wordt. Er is immers geen enkel aspect van het menselijk bestaan waar geluid en zijn tegenhanger stilte geen invloed op hebben.

*M.A.S.T. (Museumcafé Aan Stedelijke Tuin) is de zomerse invulling van het grasperk gelegen tussen S.M.A.K. en het Citadelpark. In een oase van rust vind je een mini-stad met bar, restaurant, bibliotheek, cinema en een schommeldraak en kastkasteel voor kinderen. De bar is open van dinsdag tot zondag, van 10:00 tot 20:00. S.M.A.K. is open van 10:00 tot 18:00. 

Praktisch

  • In Pursuit of Silence van Patrick Shen, VS, België, China, Duitsland 2015, 1u21min.
  • Donderdag 23 augustus 2018 om 18:00.
  • De toegang is gratis.

FILMPROGRAMMA OP DONDERDAG

REALISATIE

Dit programma is een realisatie van La Luna vzw ism Sphinx cinema. Doorheen het jaar biedt La Luna vzw in Sphinx cinema filmreeksen, festivals en specials aan. 

in categorie: Te gast