Sphinx cinema en La Luna te gast bij M.A.S.T.* | Filmavond: Lo and Behold van Werner Herzog

Sphinx en La Luna vzw zijn deze zomer te gast in de zomerbar van S.M.A.K.: M.A.S.T. Elke donderdag brengen ze een film in het programma ‘over leven’, met recente Vlaamse en internationale documentairefilms. 

De auteursfilms zetten aan tot reflectie over de wereld vandaag, wat dus perfect past in het S.M.A.K.-tentoonstellingsprogramma. Op donderdag 13 september 2018 krijg je Lo and Behold van Werner Herzog te zien.

Wat 25 jaar geleden begon als een fascinerend experiment voor een kleine groep wetenschappers en nerds, groeide in geen tijd uit tot een massamedium waarvan we de reikwijdte en de impact nog amper kunnen vatten. Zelden nemen we echter een stap terug om te kijken naar de eindeloze connecties en de toch wat angstaanjagende almacht van het internet.

Met zijn gebruikelijke nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht verkent Werner Herzog de zowel lonkende als huiveringwekkende toekomst van het internet. Hij praat met de pioniers van de technologische wereld zoals Elon Musk, Bob Kahn en Sebastian Thrun, maar laat ook slachtoffers van straling van draadloze netwerken of van cyberpesten aan het woord.

In 10 hoofdstukken schetst Herzog een complex en contrasterend portret van onze moderne, verbonden maatschappij.

*M.A.S.T. (Museumcafé Aan Stedelijke Tuin) is de zomerse invulling van het grasperk gelegen tussen S.M.A.K. en het Citadelpark. In een oase van rust vind je een mini-stad met bar, restaurant, bibliotheek, cinema en een schommeldraak en kastkasteel voor kinderen. De bar is open van dinsdag tot zondag, van 10:00 tot 20:00. S.M.A.K. is open van 10:00 tot 18:00. 

Praktisch

  • Donderdag 13 september 2018 om 18:00. 
  • Lo and Behold, Reveries of the Connected World van Werner Herzog, VS 2016, 1u38min.
  • De toegang is gratis.

REALISATIE

Dit programma is een realisatie van La Luna vzw ism Sphinx cinema. Doorheen het jaar biedt La Luna vzw in Sphinx cinema filmreeksen, festivals en specials aan. 

in categorie: Te gast