Sphinx cinema en La Luna te gast bij M.A.S.T.* | Filmavond: Shadow World van Johan Grimonprez

Sphinx en La Luna vzw zijn deze zomer te gast in de zomerbar van S.M.A.K.: M.A.S.T. Elke donderdag brengen ze een film in het programma ‘over leven’, met recente Vlaamse en internationale documentairefilms. 

De auteursfilms zetten aan tot reflectie over de wereld vandaag, wat dus perfect past in het S.M.A.K.-tentoonstellingsprogramma. Op 23 augustus 2018 krijg je Shadow World van Johan Grimonprez te zien.

Aan de hand van getuigenissen van onderzoeksjournalisten, wapenhandelaars, lobbyisten, politici en insiders, toont 'Shadow World' hoe de internationale wapenhandel een bedreiging vormt voor de democratie. Niet alleen in de landen waar de wapens gebruikt worden maar ook in het Westen, waar ze vandaan komen.

Filmmaker Johan Grimonprez ('Dial H-I-S-T-O-R-Y', 'Double Take') weeft naadloos talking heads, archiefmateriaal en filosofische bedenkingen door elkaar in een krachtig betoog tegen deze wereld van duistere achterkamers en een pleidooi voor meer samenwerking, openheid en dialoog.

Zoals historicus Howard Zinn ooit zei: 'Dat oorlog onze geschiedenis beheerste, wil nog niet zeggen dat ze deel moet zijn van de toekomst.

*M.A.S.T. (Museumcafé Aan Stedelijke Tuin) is de zomerse invulling van het grasperk gelegen tussen S.M.A.K. en het Citadelpark. In een oase van rust vind je een mini-stad met bar, restaurant, bibliotheek, cinema en een schommeldraak en kastkasteel voor kinderen. De bar is open van dinsdag tot zondag, van 10:00 tot 20:00. S.M.A.K. is open van 10:00 tot 18:00. 

Praktisch

  • Donderdag 23 augustus 2018 om 18:00.
  • Shadow World van Johan Grimonprez - USA, België, Denemarken 2016, 1u34min.
  • De toegang is gratis.

FILMPROGRAMMA OP DONDERDAG

REALISATIE

Dit programma is een realisatie van La Luna vzw ism Sphinx cinema. Doorheen het jaar biedt La Luna vzw in Sphinx cinema filmreeksen, festivals en specials aan. 

in categorie: Te gast