Sphinx cinema en La Luna te gast bij M.A.S.T.* | Filmavond: The Land of the Enlightened

Sphinx en La Luna vzw zijn deze zomer te gast in de zomerbar van S.M.A.K.: M.A.S.T. Elke donderdag brengen ze een film in het programma ‘over leven’, met recente Vlaamse en internationale documentairefilms. 

De auteursfilms zetten aan tot reflectie over de wereld vandaag, wat dus perfect past in het S.M.A.K.-tentoonstellingsprogramma. Op 9 augustus 2018 wordt de spits afgebeten met The Land of the Enlightened van Pieter-Jan de Pue. 

Ze trekken met kamelen en yaks over bergtoppen van vijfduizend meter hoog. Of ze galopperen met hun paarden over weidse vlaktes. Terwijl ze doen wat ze eigenlijk niet mogen doen: een roversbende vormen, een die tuk is op opium en de kostbare lazuursteen.

Een verbluffende cinematografische reis naar de ruwe schoonheid van het door oorlog geteisterde Afghanistan waar kinderen dagelijks een bewijs leveren van de vindingrijkheid en veerkracht van een volk. Terechte winnaar van de Prijs voor Beste Fotografie op het prestigieuze Sundance Filmfestival.

Fictie en documentaire lopen naadloos in elkaar over in De Pue’s meeslepende, prachtig gefotografeerde film die de primitieve schoonheid en de ruwheid van het overleven op deze plek op ongeziene wijze in beeld brengt.

*M.A.S.T. (Museumcafé Aan Stedelijke Tuin) is de zomerse invulling van het grasperk gelegen tussen S.M.A.K. en het Citadelpark. In een oase van rust vind je een mini-stad met bar, restaurant, bibliotheek, cinema en een schommeldraak en kastkasteel voor kinderen. De bar is open van dinsdag tot zondag, van 10:00 tot 20:00. S.M.A.K. is open van 10:00 tot 18:00. 

Praktisch

  • Film The Land of the Enlightened door Pieter-Jan De Pue, België 2016, 1u27min.
  • Donderdag 9 augustus 2018 om 18:00.
  • De toegang is gratis.
  • Meer info vind je via de site van Sphinx Cinema

FILMPROGRAMMA OP DONDERDAG

REALISATIE

Dit programma is een realisatie van La Luna vzw ism Sphinx cinema. Doorheen het jaar biedt La Luna vzw in Sphinx cinema filmreeksen, festivals en specials aan. 

in categorie: Te gast