Tweede internationale Dag van de Erfgoedbewaker

S.M.A.K. organiseert de tweede ‘Internationale Dag van de Erfgoedbewaker’ waarop we de erfgoedbewakers in de bloemetjes zetten.

Op donderdag 19 oktober 2017 nemen de medewerkers van S.M.A.K., waaronder artistiek directeur Philippe Van Cauteren, sommige taken van de erfgoedbewakers op zich. De suppoosten zelf zetten we in de bloemetjes met een bezoek aan het atelier van Dirk Zoete, een lunch en een workshop animatiefilm bij Koen Vromman.

Directeur Philippe Van Cauteren: “Onze ploeg bestaat uit negen personen en voor ons zijn ze van cruciaal belang.  Behalve het bewaken van kunstwerken zijn ze de belangrijkste contactpersoon en aanspreekpunt voor het publiek. Het is dus vanzelfsprekend dat we onze waardering op een aangepaste manier willen tonen. Ik zal als dagverantwoordelijke de planning op mij nemen en ervoor zorgen dat de zalen door collega’s bewaakt worden, de lunchpauzes overbrugd worden met een doorschuifsysteem en de balie bemand wordt.”

‘De internationale dag van de erfgoedbewaker’ ontstond vorig jaar naar aanleiding van de tentoonstelling Mens Erger Je Niet, waarmee S.M.A.K. een ode brengt aan zijn erfgoedbewakers. Ze stelden zelf de tentoonstelling samen met hun favoriete collectiestukken en werken waar anekdotes en diepe persoonlijke indrukken aan verbonden zijn.

Ook de erfgoedbewakers van de andere musea zijn welkom. Zij mogen die dag het museum gratis bezoeken.