John Knight in CC Strombeek en S.M.A.K.

Vanaf 24 maart 2017 loopt de tentoonstelling Bohemian Grove van John Knight in CC Strombeek.

Sinds 2013 werken Cultuurcentrum Strombeek en S.M.A.K. Gent samen aan het gemeenschappelijk tentoonstellingsprogramma Museumcultuur Strombeek/Gent. Bohemian Grove is een project in dit kader van de Amerikaanse kunstenaar John Knight (1945, woont in Los Angeles, werkt in situ) in Cc Strombeek. Het project ontleent zijn naam aan een werk dat Knight oorspronkelijk creëerde voor Galerie Neu in Berlijn en dat in situ werd getoond in de projectruimte MD72 in 2013. Een gewijzigde versie was ook te zien in Barbara Gladstone Gallery in New York in 2014. Tegelijk is in S.M.A.K. Gent Treize à la douzaine te zien, een werk oorspronkelijk gemaakt voor het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel (BOZAR) in 1991.

John Knight woont in Los Angeles en werkt in situ. Recente solotentoonstellingen: Cabinet, London (2016); Redcat, Los Angeles (2016); Greene Naftali Gallery, New York (2015); Art Institute of Chicago (2015); Cabinet Gallery at Fitzpatrick-Leland House, Los Angeles (2014); Portikus, Frankfurt (2013); en Espai d’art contemporani de Castelló, Castellón (2008).

Praktisch

 • Van 24 maart tot 21 mei 2017.
 • In CC Strombeek, Gemeenteplein, 1853 Strombeek-Bever en S.M.A.K.
 • Opening op 24 maart in CC Strombeek:
  • 20.00u: Rondleiding in het kort.
  • 20.15u: Lezing: Simon Thompson over het werk van John Knight.
  • 21.00u: Officiële opening door Kirsten Hoefs, Schepen van Cultuur Grimbergen & een vertegenwoordiger van de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika.
  • Muziek: Michel Mast (saxofoon).

Alle praktische info vind je hier.


Museumcultuur Strombeek/Gent

Sinds januari 2013 werkt Cultuurcentrum Strombeek structureel samen met S.M.A.K. onder de noemer Museumcultuur Strombeek/Gent. Jaarlijks realiseert CC Strombeek een paar projecten waarin een bepaalde thematiek wordt uitgediept aan de hand van de collectie van S.M.A.K., aangevuld met werken uit privécollecties en nieuwe producties. Het doel is om een unieke interregionale samenwerking aan te gaan en een nieuw publiek in contact te brengen met de rijke collectie van S.M.A.K.  Museumcultuur Strombeek/ Gent is een concept van Cultuurcentrum Strombeek en de uitwerking en organisatie gebeuren in nauwe samenwerking met S.M.A.K.

in categorie: Extra S.M.A.K.