Spreek zelf de vele talen van fotografie | Lesmap voor lager en secundair onderwijs

Speciaal voor lager en secundair onderwijs creëert S.M.A.K. lesmappen bij grote tentoonstellingen. Deze keer komt het thema fotografie aan bod.

In de lesmap vind je telkens achtergrondinformatie over het medium dat gebruikt werd. Daarnaast ontdek je inspirerende en uitdagende opdrachten om samen met je leerlingen te doen.

Hoe “lees” je een kunstwerk? Hoe kan je er achter komen wat een kunstwerk betekent? Je kan je leerlingen vragen “Wat zie ik?" en “Zie ik wel wat ik denk te zien?”...

James Welling wordt beschouwd als een van de internationale pioniers van de hedendaagse fotografie. De tentoonstelling Metamorphosis presenteert Wellings fotoreeksen, video- en beeldhouwwerk en schilderkunst. Op unieke wijze verkent hij de historische en materiële eigenschappen van het medium. Jij ontdekt een kunstenaar die als een alchemist de vele talen van de fotografie laat spreken, wat vaak tactiele en poëtische beelden oplevert.

Praktisch

  • In onze lesmap geven we je een paar richtlijnen hoe je met actuele kunst omgaat en geven we informatie over de verschillende technieken van fotografie.
  • Deze map is de ideale voorbereiding tot je S.M.A.K.-bezoek en je kennis wordt verrijkt met extra informatie.
  • Een bezoek aan S.M.A.K. is gratis voor jou en je leerlingen.
  • Meer informatie over de tentoonstelling vind je hier.

Er zijn nog lesmappen gepland dit jaar:

  • maart 2017 - Dirk Zoete en Anna Oppermann (beeldhouwkunst - installaties)
  • september 2017 - Photographic (fotografie)
  • oktober 2017 - Gerhard Richter (schilderkunst)
De tentoonstelling is een samenwerking tussen S.M.A.K. Gent en Kunstforum Wien. Idee en concept: Martin Germann en Heike Eipeldauer.

in categorie: Voor kinderen

Lees ook …

foto: Kurt Stockman
Voor kinderen
Ontdekkingstocht voor kinderen

Samen met Topo Copy maakten we een nieuwe ontdekkingstocht in de tentoonstelling Metamorphosis van James Welling voor het hele gezin. Plezier gegarandeerd!