Veiling Belgische kunst voor HIV-onderzoek

Michael Borremans – Suck
i
Michael Borremans – Suck

S.M.A.K. en de onderzoeksgroep HIV Ontrafelen slaan de handen in mekaar om Belgische topkunstwerken te veilen voor HIV-onderzoek.

Met wekelijks 25.000 nieuwe seropositieven wereldwijd, blijft HIV het meest dodelijke virus ter wereld. Onderzoek naar HIV-genezing blijft daarom levensnoodzakelijk, en onderzoek vraagt geld.

HIV Ontrafelen, de onderzoeksgroep verbonden aan het UZGent onder leiding van Prof. Dr. Linos Vandekerckhove en Anne Marie Bogaert ), werken daarom samen met S.M.A.K.: op zaterdag 27 mei 2017 worden tijdens een besloten veiling 70 werken van Belgische kunstenaars geveild ten voordele van HIV-onderzoek. De opbrengst gaat integraal naar de financiering van de onderzoeksgroep. Bezieler achter het project is kunstenaar Willem Cole, die de kunstenaars en hun werken voor deze veiling bij elkaar bracht. Philippe Van Cauteren, artistiek directeur van S.M.A.K., is peter van het initiatief. De kunstwerken zijn online te vinden op link.

Praktisch

  • Zaterdag 27 mei 2017, om 19:00 in S.M.A.K
  • Je dient vooraf te registreren; dit is een besloten veiling. Dat kan via hivontrafelen@ugent.be of op de dag zelf in S.M.A.K.
  • Je kan de werken vooraf zien op vrijdag 26 mei van 17u tot 22u en op zaterdag 27 mei van 10u tot 17u in het HISK, Charles de Kerchovelaan 187a in Gent

Volgende kunstenaars veilen een werk:

Philip Aguirre ⋆ Thomas Bogaert ⋆ Peter Buggenhout ⋆ Berlinde De Bruyckere ⋆ Peter Morrens ⋆ Stijn Cole ⋆ Mario De Brabandere ⋆ Koen Van de Broeck ⋆ Paul Robbrecht ⋆ De Vylder Vinck Taillieu ⋆ Dirk Braeckman ⋆ Philip Van Isacker ⋆ Johan Tahon ⋆ Benoit Van Innis ⋆ Tatjana Gerhard ⋆ Ante Timmermans ⋆ Pieter Vermeersch ⋆ Robin Vermeersch ⋆ Tinus Vermeersch ⋆ Marie José Van Hee ⋆ Honoré D’o ⋆ Luc Hoekx ⋆ Dirk Zoete ⋆ Matthijs Kimpe ⋆ Leo Copers ⋆ Tina Gillen ⋆ Marc De Blieck ⋆ Michael Borremans ⋆ Luc Tuymans ⋆ Anne-Mie Van Kerckhoven ⋆ Patrick Van Caeckenbergh ⋆ Vincent De Roder ⋆ Elke Van Kerckvoorde ⋆ Dieter Durinck ⋆ P.b. Van Rossem ⋆ Karel Wouters ⋆ Paul Gees ⋆ Walter Swennen ⋆ Evelyn Vanoverbeke ⋆ Johan De Wilde ⋆ Pascal De Pauw ⋆ Wim Goes ⋆ Bart Lodewijks ⋆ Kris Martin ⋆ Jan Van Imschoot ⋆ Thierry De Cordier ⋆ Tine Guns ⋆ William Phlips ⋆ Philippe Vandenberg ⋆ Johan De Wit ⋆ Hilde Daem ⋆ Marc Maet ⋆ Dan Van Severen ⋆ Maarten Van Severen ⋆ Jean-Marie Bytebier ⋆ Ann Veronica Janssens ⋆ Carole Vanderlinden ⋆ Frank Van den Berghe ⋆ Kasper Bosmans ⋆ Sofie Muller ⋆ Edith Dekyndt ⋆ Mathias Casaer ⋆ Lucas Devriendt ⋆ Bela Silva ⋆ Frank Van Hiel ⋆ Willem Cole ⋆ Sophie Nys ⋆ Lore Smolders ⋆ Marc Angeli ⋆ Bert Huyghe ⋆ Jan Laroy ⋆ De Smet Vermeulen architecten

Partners van het initiatief zijn S.M.A.K., Vrienden v/h S.M.A.K., HISK, UZ Gent en Universiteit Gent.

in categorie: Evenement