.Hiwa K | Moon Calendar

10.02 tot 13.05.2018

In de jaren ‘90 ontvluchtte Hiwa K (Noord-Koerdistan, Irak, 1975) zijn thuisland. Ruim 10 jaar later vestigde hij zich in Duitsland. Deze emotionele en maatschappelijke ontwrichting tekent zijn artistieke praktijk, die zowel door zijn persoonlijke biografie als door alledaagse ontmoetingen en verhalen uit zijn omgeving wordt gevoed. Ook tijdens Documenta 14 in Kassel en Athene confronteerden recente videowerken en sculpturen van Hiwa K ons met de absurde en gefragmenteerde ervaring van een vluchtelingenbestaan.

Via persoonlijke en pragmatische uitdagingen die eigen zijn aan de kwetsbaarheid en onvoorspelbaarheid van het leven, raakt Hiwa K’s werk ook doordrongen van een bredere sociale en geopolitieke realiteit. De kunstenaar verwerkt ervaringen en getuigenissen tot nieuwe situaties die een eigenzinnige kijk bieden op de globalisering en haar impact op onze leefwereld: “Uiteindelijk draait veel van mijn werk rond de circulatie van cultuur, hoe culturen elkaar eeuwenlang hebben beïnvloed en in elkaar ingebed zijn geraakt, zowel op macro- als op microniveau.”

Meer informatie:

Meer over deze tentoonstelling

Hiwa K, Moon Calendar, installation S.M.A.K. 2018, foto Dirk Pauwels
Agenda
Erfgoeddag ‘Kiezen’ | Kunst aan de Knikker

Op Erfgoeddag kan je de tentoonstelling Moon Calendar van de Iraaks-Koerdische Hiwa K bekijken en KIES of je Arabisch of Koerdisch gaat knikkeren.


Met de klas,
Lesmap Hiwa K en ARS VIVA 2018

Speciaal voor lager en secundair onderwijs creëert S.M.A.K. lesmappen bij grote tentoonstellingen.


Voor kinderen,
Op ontdekkingstocht door Hiwa K en ars viva 2018

S.M.A.K. maakte samen met Topo Copy een bijzondere ontdekkingstocht voor het hele gezin bij de  tentoonstelling van de Koerdisch-Irakese Hiwa K en Duitse kunstprijs ARS VIVA 2018