.ARS VIVA 2018 | Anna-Sophie Berger, Oscar Enberg, Zac Langdon-Pole

10.02 tot 13.05.2018

Sinds 1953 reikt de Kulturkreis der deutschen Wirtschaft im BDI e.V. (de Vereniging voor Kunst en Cultuur van de Duitse Economie in BDI) jaarlijks de ARS VIVA-prijs uit aan jonge kunstenaars die in Duitsland wonen en werk maken dat zich onderscheidt door zijn progressief karakter.

De laureaten van 2017/18 zijn Anna-Sophie Berger (°1989) uit Oostenrijk en Oscar Enberg (°1988) en Zac Langdon-Pole (°1988), beiden uit Nieuw-Zeeland.

De ARS VIVA-prijs, een van de belangrijkste kunstprijzen in Duitsland, omvat naast een individuele geldprijs ook een residentie op Fogo Island (Newfoundland, Canada) en een tentoonstelling bij zowel een gerenommeerde Duitse als een internationale kunstinstelling, vergezeld van een uitgebreide tentoonstellingscatalogus. Na een eerste tentoonstelling in Kunstverein München stellen de drie winnaars tentoon in deze nieuw opgezette tentoonstelling in S.M.A.K. Op deze manier biedt het museum een gerichte blik op de internationale jonge kunstscène.

De laureaten werden geselecteerd door een internationale jury voorgezeten door Ulrich Sauerwein (Kulturkreis der deutschen Wirtschaft im BDI e.V., Berlijn) en samengesteld uit leden van de Kulturkreis Fine Arts Committee en directeurs en curatoren Chris Fitzpatrick (Kunstverein München), Martin Germann (S.M.A.K., Gent), Zita Cobb (Fogo Island Arts), Nicolaus Schafhausen (Fogo Island arts/Kunsthalle Wien, Wenen) en Krist Gruijthuijsen (KW Institute for Contemporary Art, Berlijn).

De tentoonstelling is een samenwerking tussen S.M.A.K. en 'Kulturkreis der deutschen Wirtschaft im BDI e. V.', met de steun van Allianz Kulturstiftung. 
De werken van Anna-Sophie Berger werden samen met Phileas – A Fund for Contemporary Art Bundeskanzleramt in Oostenrijk geproduceerd.  

Meer over deze tentoonstelling


Voor kinderen,
Op ontdekkingstocht door Hiwa K en ars viva 2018

S.M.A.K. maakte samen met Topo Copy een bijzondere ontdekkingstocht voor het hele gezin bij de  tentoonstelling van de Koerdisch-Irakese Hiwa K en Duitse kunstprijs ARS VIVA 2018


Voor kinderen,
Lesmap Hiwa K en ARS VIVA 2018

Speciaal voor lager en secundair onderwijs creëert S.M.A.K. lesmappen bij grote tentoonstellingen.

Hiwa K, Moon Calendar, installatie S.M.A.K. 2018, foto Dirk Pauwels
Agenda
Rondleiding Hiwa K en ARS VIVA 2018 voor slechtzienden en blinden

Per groot tentoonstellingsblok organiseren we een rondleiding op maat voor slechtzienden en blinden.