5 –daagse REIS naar Lissabon | ARCO 17.05-21.05.2017

ARCO
i
ARCO
ARCO
i
ARCO
MNAC
i
MNAC

Naar aanleiding van de kunstbeurs ARCO, trekken de Vrienden naar Lissabon!

In 2015 organiseerde de kunstbeurs ARCO voor het eerst een beurs in Lissabon, naast deze in Madrid.

ARCO is al decennialang een begrip onder kunstenaars en galerieën in Spanje en daarbuiten. Het is één van de grootste hedendaagse kunstbeurzen van Europa.

 

Mogelijk programma:

  • ARCO
  • Het Museu do Chiado MNAC is het museum voor moderne en hedendaagse kunst van Lissabon. Het museum opende voor het eerst haar deuren in 1911. In het museum zijn onder andere werken te vinden van Portugese kunstenaars uit de periode 1850 -1960. Je komt er de kunststromingen Romantiek, Naturalisme, Symbolisme, vroeg Modernisme, abstracte kunst, surrealisme en de Nieuwe Figuratie tegen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de evolutie van de hedendaagse kunst in deze periode. Museu do Chaido is zeker voor liefhebbers van hedendaagse kunst een aanrader.
  • Het Berado museum is een belangrijk museum voor moderne kunst in Lissabon in de wijk Belém. Het museum is ontstaan uit de kunstcollectie die José Berardo door de jaren heen bij elkaar heeft gebracht. Omdat hij zijn collectie aan de wereld wilde tonen werd er in het cultureel centrum van Belém in de expositiehal een permanente tentoonstelling ingericht. Deze expositieruimte opende voor het eerst haar deuren in 2007. De permanente collectie van het museum bestaat uit ongeveer 1.000 kunstwerken en er worden met regelmaat exposities gehouden. Tot de permanente collectie van het museum behoren onder andere werken van Pollock, Lissitzky, Picasso, Mondriaan, Dalí en Warhol. Het museum kan gratis bezocht worden en is van dinsdag tot en met zaterdag geopend.
  • Het Centro de Arte Moderna José de AzeredoPerdigão wordt gelukkig vaak afgekort tot CAMJAP. Het is een museum voor moderne kunst in Lissabon dat net als het Museu Calouste Gulbenkian onderdeel van de Fundação Calouste Gulbenkian. In dit opzichzelfstaande museum worden kunstwerken getoond uit de periode 1920-1960 van voornamelijk Portugese kunstenaars. Daarnaast bestaat de collectie voornamelijk uit kunstwerken en foto’s vanaf de jaren zestig. Popart en minimal art zijn goed vertegenwoordigd in het museum.
  • Hangar. Artistic Research Center, in de buurt Graça.
  • Kunsthalle Lissabon
  • Galerijbezoeken Galeria Filomena Soares, Carlos Carvalho gallery, Cristina Guerra gallery, Caroline Pagès gallery, …
 
Prijs (vlucht + hotel + transfers + privé busje gedurende reisprogramma): € 1375.00 | €1725.00 (in single)
Vluchten:
10:00 – 11:50 | SN 3815 Brussel – Lissabon Portela
19:50 – 23:25 | SN 3820 Lissabon Portela – Brussel
 
Reserveer snel: info@vriendensmak.be of 09 2407625. Er is een beperkt aantal van 30 deelnemers.