ART FOCUS Gent - atelierbezoek Johan De Wit

Johan De Wit
i
Johan De Wit
Tobias Zielony Bohne, 2003 C-print 69 x 46 cm Ed. 5 & 2 AP Courtesy the artist and KOW, Berlin
i
Tobias Zielony Bohne, 2003 C-print 69 x 46 cm Ed. 5 & 2 AP Courtesy the artist and KOW, Berlin
Mario De Brabandere bij Kristof De Clercq Gallery, Gent
i
Mario De Brabandere bij Kristof De Clercq Gallery, Gent

met atelierbezoek | Johan De Wit

13:00 – 14:30
Rondleiding, S.M.A.K.
‘The Photographic – Deel I’. Binnen onze samenleving functioneren fotografische beelden niet louter als ornament. Ze vormen ook mee de structuur. Tegelijk kan fotografie voor eigentijdse communicatie een artistieke vrijstaat zijn, waarin tegendraadse tactieken zoals traagheid en verschuiving werkzaam zijn. Het fotografische verschijnt er als een experimenteel gegeven waarin het analoge en het digitale, het reële en het virtuele samenkomen. The Photographic is een tentoonstelling in twee delen verspreid over twee jaar en wil een eigentijdse situering van de fotografie bieden binnen het veld van de actuele kunst, op een moment waarop het medium alomtegenwoordig is maar in verhouding tot de nieuwe media als een historisch gegeven wordt gezien.  In samenwerking met de onderzoeksgroep Thinking Tools (KAVSK Antwerpen) wordt een diepgaand publieksprogramma uitgewerkt. Er verschijnt ook een tentoonstellingscatalogus.
 
15:00 – 16:00
Atelierbezoek Johan De Wit
Johan De Wit (leeft en werkt in Gent) maakte in 2012, na een zelfgekozen stilte van ongeveer 15 jaar, een opgemerkte come-back in de Belgische kunstwereld, met zijn duo-tentoonstellling met Honoré ∂’O bij galerie Kristof De Clercq. Johan De Wit maakt sculpturen, installaties, video’s en schilderij-achtige mixed-media objecten. Geregeld refereert zijn werk aan de landschappen en stillevens van de klassieke meesters, alsook rake en vaak humoristische verwijzingen naar de eigen kindertijd. Zijn werk roept bij de kijker vaak een gevoel van verstilling en zachte melancholie op.
 
16:15 – 17:00
Galerijbezoek Kristof De Clercq | Mario De Brabandere
 
 
Prijs: €5.00 (rondleiding gratis)
 
Reserveer snel: info@vriendensmak.be of 09 2407625. Er is een beperkt aantal van 40 deelnemers.
Gelieve uw inschrijving te respecteren. Dit om zoveel mogelijk leden te kunnen laten aansluiten. Laattijdige annuleringen worden niet terugbetaald.
 
Het parcours wordt afgelegd met de fiets. Uiteraard is er de mogelijkheid om met de auto te volgen. Adressen worden doorgegeven na inschrijving.

in categorie: Vrienden v/h S.M.A.K.