ART TRIP - Düsseldorf

copyright: Skulpturenhalle der Thomas Schütte Stiftung
i
copyright: Skulpturenhalle der Thomas Schütte Stiftung
Skulpturenhalle, foto: Nic Tenwiggenhorn
i
Skulpturenhalle, foto: Nic Tenwiggenhorn
i
Paloma Varga Weisz, 'Hand in Hand Face', courtesy: Gladstone gallery
i
Paloma Varga Weisz, 'O.T. - Untitled', courtesy: Gladstone gallery
Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K21. Ständehaus
i
Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K21. Ständehaus
i
Marcel Broodthaers, 'Tapis de sable', 1974. Installation, quartz sand, pigments, palmtree in pot, printed terry cloth, 337 x 220 cm, 198 x 160 x 60 cm, ... copyright: MU KA
Marcel Broodthaers - Grande casserole de moules, 1966. Collectie S.M.A.K. copie SABAM Belgium 2008
i
Marcel Broodthaers - Grande casserole de moules, 1966. Collectie S.M.A.K. copie SABAM Belgium 2008

Thomas Shütte Skulpturenhalle - Marcel Broodthaers in K21 - ...

07:45
Vertrek, S.M.A.K.
 
08:30
Opstap leden (Antwerpen) aan hotel Crown Plaza.
 
11:00 – 12:00
Bezoek Schütte’s Skulpturenhalle (in Neuss) | Paloma Varga Weisz
De Skulpturenhalle of sculptuurzaal van de Thomas Schütte Foundation aan de rand van Neuss, is het grootste en meest ambitieuze gebouw dat gebaseerd is op een model van Thomas Schütte.
Modellen voor imaginaire gebouwen zijn, sinds het begin van zijn carrière, deel van het werk van Schütte. Doch bleven het tot voor kort voornamelijk fictieve en poëtische reflecties van het leven en het werk van de kunstenaar.
De Skulpturenhalle is gelegen tussen het terrein van het Museumsinsel Hombroich, de Kirkeby-Feld expositieruimte, op het terrein van het voormalige militaire raketstation, en de Langen Foundation.
De Skulpturenhalle biedt een toevluchtsoord voor hedendaagse kunstproductie op twee niveaus: een entree-niveau / expositieruimte voor beeldhouwkunst en een kelderverdieping / opslagruimte voor de kunstenaar en zijn stichting. Het ontwerp en de materialen markeren duidelijk markeren de handtekening van Thomas Schütte.
Paloma Varga Weisz (°1966, Düsseldorf) houdt zich in haar tekeningen en houten beelden bezig met de cirkel van het leven: constructie, leven, begraven, deconstructie en wederopstanding. Het zijn odes aan het voorbijgaan van de tijd, waarbij je als kijker dichterbij wil komen en tegelijkertijd wil wegkijken. De werken varieren van naïeve  figuren tot emotioneel geladen portretten en bezitten een combinatie van kinderlijke onschuld, volwassen bewustzijn, persoonlijke referenties en het raken aan het collectief geheugen. Een zeer recente ontwikkeling in het werk van Varga Weisz zijn de houten kastjes waarin zij zelfgemaakte houten sculpturen plaatst die refereren aan Duitse folklore, christendom en modernisme.
 
12:30 – 14:00
Vrije lunch
 
14:00 – 15:00
Bezoek Kunsthalle
 
15:00 – 16:00
Bezoek Kunstverein
 
16:10 – 18:00
Bezoek K21 | Marcel Broodthaers, ‘A retrospective’
‘Marcel Broodthaers. Een retrospectieve’ geeft een overzicht van het oeuvre van de Belgische kunstenaar Marcel Broodthaers (1924-1976), die een kritische en eigenzinnige positie formuleerde binnen het milieu van het Pop-art, minimalisme en conceptuele kunst.
Binnen een korte tijd, kreeg Broodthaers bijval bij de avant-garde kunstscène, met zijn kritische installaties en cinematografische werken. die hem bevestigden als een figuur van fundamenteel belang voor de beeldende kunst in de 20e en begin 21e eeuw.
De tentoonstelling is georganiseerd door het MOMA in New York en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía in Madrid.
 
21:00
Aankomst, S.M.A.K.
 
Prijs (toegangstickets + gidsbeurten + busvervoer): €68.00 | YOUNGfriends: €45.00.
 
Reserveer snel: info@vriendensmak.be of 09 2407625. 
Gelieve uw inschrijving te respecteren. Dit om zoveel mogelijk leden te kunnen laten aansluiten. Laattijdige annuleringen worden niet terugbetaald.
 
De leden uit het Antwerpse kunnen opstappen aan hotel Crown Plaza. 

in categorie: Vrienden v/h S.M.A.K.