REIS naar Berlijn

museum Hambuerger Bahnhof, © the artists, 2013 VG Bild-Kunst (Feldmann, Hanson, Schütte, Walther), Staatliche Museen zu Berlin, Nationalgalerie / Thomas Bruns
i
museum Hambuerger Bahnhof, © the artists, 2013 VG Bild-Kunst (Feldmann, Hanson, Schütte, Walther), Staatliche Museen zu Berlin, Nationalgalerie / Thomas Bruns
atelierbezoek, foto: Anyuta Wiazemsky
i
atelierbezoek, foto: Anyuta Wiazemsky
Johan König Galerie
i
Johan König Galerie
galerie eigen+art berlin, foto: Uwe Walter
i
galerie eigen+art berlin, foto: Uwe Walter
Carlier Gebauer Gallery
i
Carlier Gebauer Gallery
n.a.l.v. de Biënnale
De 10e Berlijn Biënnale voor hedendaagse kunst vindt plaats op verschillende locaties in Berlijn. Het wordt samengesteld door Gabi Ngcobo die Moses Serubiri (Kampala, UG), Nomaduma Rosa Masilela (New York, VS), Thiago de Paula Souza (São Paulo, BR) en Yvette Mutumba (Berlijn, DE) uitnodigde om samen te werken met haar als het curatorenteam.
 
De 10e Biënnale van Berlijn wordt verbeeld en gevormd door hun collectieve dromen en acties. In een gesprek met kunstenaars en medewerkers die buiten de kunst denken en handelen, confronteert het curatoriële proces de onophoudelijke angsten die bestendigd worden door het verkeerd begrijpen van complexe subjectiviteiten. Geconfronteerd met de huidige wijdverspreide staat van collectieve psychose, en uitgaande van de positie van Europa, Duitsland en Berlijn als een stad in dialoog met de wereld, zal het curatoriële proces selectief, niet-volledig zijn en geen coherente lezing van geschiedenissen geven. Belangrijke uitgangspunten van het curatorenteam zijn strategieën om zichzelf in stand te houden als daden van ontmanteling van dominante structuren en bouwen vanuit een niet-hiërarchische positie.
 
De 10e Biënnale van Berlijn stelt een plan voor om een ​​collectieve waanzin tegemoet te treden.

Berlijn is een stad die continu verandert. Hierdoor is in de afgelopen jaren een jonge kunst-scene ontstaan die ver buiten Duitsland aantrekkingskracht uitoefent op andere kunstenaars. Berlijn is een nieuw centrum voor hedendaagse kunst geworden. Met de renovatie van het Hamburger Bahnhof tot Museum für Gegenwart, is een enorm industrieel gebouw verworden tot trefpunt van de moderne kunst.

Programma:

- de biënnale
- Museum Hamburger Bahnhof
- talrijke atelierbezoeken
- galerijbezoeken
 
Prijs: €1280.00/pers. | €1500.00 (in single kamer)
Reserveer uw plaats: info@vriendensmak.be. De plaatsen zijn beperkt.
 
Do 06.09.2017 | 09:25 – 10:50 SN2581 Brussels – Berlijn Tegel
Zo 09.09.2017 | 20:45 – 22:05 SN 2590 Berlijn Tegel – Brussels
 
Inbegrepen in deze prijs:
- De rechtstreekse vluchten Brussel – Berlijn – Brussel met Brussels Airlines
- 3 overnachtingen in het Arcotel Velvet Hotel op basis van verblijf in single of double kamers.
- Ontbijt buffet
- Transfer van luchthaven naar hotel en vice versa
- Bus 3 dagen ter beschikking 

in categorie: Vrienden v/h S.M.A.K.