9000 Boeken | Boekpresentatie EXIT van Kris Martin - Kunstmatinee De Kleine Catalogus

Bookshop S.M.A.K., foto: Jan Opdekamp
i
Bookshop S.M.A.K., foto: Jan Opdekamp
foto: Titus Simoens
i
foto: Titus Simoens
foto: Titus Simoens
i
foto: Titus Simoens
foto: Titus Simoens
i
foto: Titus Simoens

Dit jaar geen Boekenbeurs maar wel '9000 boeken'. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, de Gentse boekhandels, De Krook en S.M.A.K. slaan de handen in elkaar en organiseren een fris en eigenwijs boekenfestival in Gent met lezingen, workshops en signeersessies. In S.M.A.K. vinden twee activiteiten plaats:

Boekpresentatie EXIT van Kris Martin.

De voorbije twintig jaar toonde Kris Martin zijn werk vooral in het buitenland. In S.M.A.K. kan je voor het eerst in eigen land kennismaken met zijn sprekende oeuvre.

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'EXIT' van Kris Martin, die tot 3 januari 2020 in S.M.A.K. loopt, bracht Borgerhoff & Lamberigts het rijkelijk geïllustreerde boek 'EXIT' uit. De publicatie brengt een overzicht van alle kunstwerken uit deze retrospectieve tentoonstelling, een interview met de kunstenaar en een duidende tekst van S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren. De vormgeving werd verzorgd door de gerenommeerde Luc Derycke.

Het boek wordt op zaterdag 3 oktober voorgesteld in S.M.A.K. Daarbij gaat Luc Derycke in gesprek met Kris Martin. Aansluitend kan je jouw exemplaar door de kunstenaar laten signeren.

Praktisch:

  • Zaterdag 3 oktober om 15:00.
  • De boekpresentatie is gratis. Inschrijven is noodzakelijk via reservation@smak.be.
  • De signeersessie vindt meteen na de boekpresentatie plaats.
  • Wil je erna ook het museum bezoeken, boek dan je ticket via deze weg

Kunstmatinee De Kleine Catalogus

In maart 2020 publiceerde S.M.A.K. de eerste Kleine Catalogus van de collectie van S.M.A.K. met daarin 150 werken uit de collectie in woord en beeld op maat van de jonge museumbezoeker. In 2021 wordt er, naar aanleiding van deze catalogus, een tentoonstelling gepland die, net zoals het boek, in samenwerking met een jong publiek tot stand zal komen. Hoe kijken jongeren vandaag naar kunstwerken die ouder zijn dan henzelf? Wat hebben de werken hen vandaag nog te vertellen? 

Ontdek nu al met je gezin enkele kunstwerken die in het voorjaar van 2021 te zien zullen zijn, samen met de auteurs Filip Van de Velde en Aline Van Nereaux. Maak net als Allechinsky een gedicht met 'wolken in broek', ontdek hoe Ann Veronica Janssens de zee doet glitteren of hoe René Heyvaert en Richard Long kunst maken met natuur. Na afloop neem je je zelfgemaakte werken mee naar huis.

Praktisch:

  • Zondag 4 oktober van 14:00 tot 16:00.
  • Voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar.
  • De Kunstmatinee is gratis. Inschrijven is noodzakelijk via reservation@smak.be.
  • Wil je erna ook het museum bezoeken, boek dan je ticket via deze weg.

in categorie: Evenement