Artist Talk Anna Bella Geiger

17.Okt.21
Annabella

De tentoonstelling ‘Alien Brazil/Native Brazil’ biedt met ruim 170 werken een uniek en uitgebreid overzicht van het oeuvre van Anna Bella Geiger. Op 17 oktober 2021 gaat de Braziliaanse kunstenaar, die ook een toegewijd pedagoog is, in gesprek met curator Tanja Boon.

De tentoonstelling Alien Brazil/Native Brazil biedt met ruim 170 werken een uniek en uitgebreid overzicht van het oeuvre van Anna Bella Geiger.

Sinds de jaren 1960 onderzoekt Anna Bella Geiger de weergave en interpretatie van de fysieke ruimte doorheen het historische project van de cartografie. Via uiteenlopende visuele strategieën legt ze een verband tussen beeld, territorium en macht als een kritiek op de socio-politieke context in Brazilië. Vandaag vindt haar consequente bevraging van nationale identiteit, dominante structuren, kunstsystemen en pedagogie nog steeds weerklank in artistieke debatten over de erfenis van de Westerse moderniteit.

Doorheen haar lange carrière combineerde Geiger haar artistieke praktijk met pedagogische activiteiten en onderwees ze aan verscheidene instituten in Rio de Janeiro. Net als in haar kunst tracht ze daarbij ruimte voor experiment te vrijwaren.

Praktische informatie
  • Zondag 17 oktober 2021 om 11:00.
  • Reserveer je plek via reservation@smak.be.


Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by