Gesprek met met Anna Boghiguian *afgelast*

Anna Boghiguian in haar atelier. Foto: Stien Bekaert
i
Anna Boghiguian in haar atelier. Foto: Stien Bekaert

Op zondag 1 november 2020 gaat curator Ann Hoste in gesprek met kunstenaar Anna Boghiguian.

We zijn bijzonder verheugd om het werk van Anna Boghiguian (°1946), een in Caïro geboren Armeense, voor te kunnen stellen. Dit is de eerste solotentoonstelling van de kunstenaar in een Belgisch museum.

Als reizend kunstenaar verdiept Boghiguian zich telkens in de geschiedenis van de stad waar de tentoonstelling zal plaatsvinden. Voor ‘A Short Long History’ in S.M.A.K. ontdekte ze hoe katoen een cruciale rol speelde voor de stad Gent. In haar tijdelijk atelier in S.M.A.K. zette ze haar observaties om in tekeningen en een installatie met knipselfiguren. Schilderen doet ze in encaustiek, een oude techniek met bijenwas die licht en transparantie geeft.

De installatie 'A Short History how the Industrial Revolution changed the Pace of Europe' is het opmerkelijke eindresultaat dat je vanaf volgende week kan zien in het museum. De werken van Boghiguian zijn uitgesproken visueel en expressief maar laten zich ook lezen als verhalen. Dat kan je zien in installaties als “The Salt Traders” (2015) en “Promenade dans l’Inconscient” (2016). 

in categorie: Artist Talks