Dementie DEMO MEMO

De tentoonstelling De Collectie (1), Highlights for a Future is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. In deze talkshow gaat het over onze werking naar mensen met dementie. 

S.M.A.K. organiseert regelmatig bijeenkomsten voor mensen met dementie in samenwerking met The Courage To Grow Old. Waarbij mensen met dementie, samen met hun partner of mantelzorger S.M.A.K. kunnen bezoeken op een heel ongedwongen manier. Dit bezoek prikkelt meerdere zintuigen: er is muziek, er wordt gekeken, geluisterd, gesproken… We gaan in gesprek met Bie Hinnekint, de drijvende kracht achter Demo Memo en Gudrun van het Ventiel, een buddywerking voor mensen met jong-dementie.

Praktische info

  • Woensdag 18 september 2019 - 16:00.
  • Toegang: museumticket. Inschrijven: reservation@smak.be

S.M.A.K. Beweegt - Talkshows

De tentoonstelling 'De Collectie (1), Highlights for a Future' is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. Waar vroeger musea vooral vanuit een kunsthistorisch perspectief werkten, verschuift nu de aandacht naar de maatschappelijke relevantie en de rol die het publiek daarbij speelt. Ook neemt het museum nieuwe taken op zich: het zoekt actief naar verbinding met de samenleving en beweegt bij momenten naar sociaal-cultureel werk.

Katleen Vermeulen (Amarant) ontvangt in zeven talkshows verschillende partners van het S.M.A.K.-beweegtprogramma, de educatieve- en gidsenwerking. Daarin komt onder meer de structurele werking van S.M.A.K. aan bod rond projecten met gedetineerden, vluchtelingen, mensen met dementie, jongeren en kinderen. 

in categorie: S.M.A.K. BeweegtTalkshow