Talkshow over DEMO-MEMO

De tentoonstelling De Collectie (1), Highlights for a Future is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. In deze talkshow gaat het over onze werking naar mensen met dementie. 

S.M.A.K. organiseert regelmatig de workshop DEMO-MEMO voor mensen met dementie en hun partner of mantelzorger waarbij ze het museum op een ongedwongen manier kunnen bezoeken. Tijdens deze workshop bekijken ze de lopende tentoonstelling en worden er meerdere zintuigen geprikkeld: er is muziek, er wordt gekeken, geluisterd, gesproken… Deze workshops worden begeleid door Bie Hinnekint van The Courage To Grow Old

Na een sessie DEMO-MEMO om 14:30 gaan we tijdens de talkshow in gesprek met Bie Hinnekint, de drijvende kracht achter DEMO-MEMO en Gudrun van het Ventiel, een buddywerking voor mensen met jong-dementie.

Praktische info

S.M.A.K. Beweegt - Talkshows

De tentoonstelling 'De Collectie (1), Highlights for a Future' is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. Waar vroeger musea vooral vanuit een kunsthistorisch perspectief werkten, verschuift nu de aandacht naar de maatschappelijke relevantie en de rol die het publiek daarbij speelt. Ook neemt het museum nieuwe taken op zich: het zoekt actief naar verbinding met de samenleving en beweegt bij momenten naar sociaal-cultureel werk.

Katleen Vermeulen (Amarant) ontvangt in zeven talkshows verschillende partners van het S.M.A.K.-beweegtprogramma, de educatieve- en gidsenwerking. Daarin komt onder meer de structurele werking van S.M.A.K. aan bod rond projecten met gedetineerden, vluchtelingen, mensen met dementie, jongeren en kinderen. 

in categorie: S.M.A.K. Beweegt