Geef je mening! Ontdek het winnend wedstrijdontwerp voor een nieuw S.M.A.K.

240614 Nieuwmuseum 11

Geef je mening over het nieuw museum! Nog tot 21 juli kun je via de online enquête jouw impressies en opmerkingen doorgeven. Rekening houdend met alle reacties werkt het architectenteam dan verder aan hun ontwerp.

Het S.M.A.K. heeft reeds lang nood aan meer ruimte. In een nieuw museumgebouw wil het S.M.A.K. 500 werken uit de eigen collectie permanent kunnen tonen. Het huidige gebouw voldoet niet aan de internationale museumnormen wat betreft klimaatregeling en heeft dus ook nood aan een grondige vernieuwing.

Om deze uitbreiding en vernieuwing mogelijk te maken, ging het museum samen met stadsontwikkelingsbedrijf sogent op zoek naar een ontwerpteam via de Open Oproep procedure van de Vlaams Bouwmeester. Uit 5 ingezonden ontwerpen selecteerde de jury de tijdelijke vereniging van noAarchitecten, David Kohn Architects met Asli Çiçek.


Dit team zal de komende maanden hun wedstrijdvoorstel verder uitwerken tot een definitief ontwerp. We horen graag nu al van jou wat jij ervan vindt.

Vul de online bevraging in

Dan kan je via participatie.stad.gent/smak de online bevraging invullen. De bevraging is beschikbaar vanaf 22 juni tot en met 21 juli 2024.

Geef je mening!
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by