Instaprondleiding op Late Donderdag: Jan Van Imschoot & Karlo Kacharava

1.Feb.24
Jan Van Imschoot 051

Onze gidsen staan te popelen om jou tijdens onze Late Donderdag mee te nemen in de tentoonstellingen van Jan Van Imschoot en Karlo Kacharava.

Neem deel aan onze instaprondleiding en geniet van onze lopende tentoonstellingen met werken van diverse hedendaagse kunstenaars en kunstwerken uit onze collectie. Onder de vakkundige begeleiding van je gids ontdek je de vele en fascinerende lagen van actuele kunst.

Jan Van Imschoot Lechange des betises 2021

Met The End Is Never Near brengt S.M.A.K. zijn eerste overzichtstentoonstelling. De expo omvat meer dan 80 werken op doek en biedt een overzicht van 1996 tot nu. Zijn werk is opgebouwd rond historische thema’s uit de literatuur en de kunstgeschiedenis. Deze Belgische schilder slaat een brug naar kunstenaars zoals Caravaggio, Tintoretto, Goya en Manet. Met onze gids kom je alles te weten over deze kunsthistorische referenties en dubbele lagen in de expo.

Meer info over Jan Van Imschoot
Sentimental Traveler - Karlo Kacharava

Sentimental Traveller is de eerste museale solotentoonstelling van de Georgische kunstenaar Karlo Kacharava buiten Georgië. Je ontdekt enkele van zijn belangrijkste werken en krijgt een frisse kijk op zijn omvangrijke oeuvre dat zich nooit makkelijk in vakjes heeft laten onderbrengen.
Kacharava's beroemdste werken zijn schilderijen, werken op papier en geïllustreerde dagboeken. Hij was pas dertig toen hij stierf, maar toch liet hij ook heel wat dichtbundels, kunstkritieken en culturele reflecties na. Zijn belangrijkste erfenis is zijn kenmerkende stijl, die het pad effende voor een nieuwe golf Georgische avant-gardekunst.

Meer info over Karlo Kacharava
Praktische informatie
  • Op donderdag 1.Feb., 7.Maa. en 4.Apr.2024
  • Om 19:00 aan de balie.
  • Duur: 1,5 uur.
  • Inschrijving via reservation@smak.be (max 4 inschrijvingen). Plaatsen zijn beperkt, we bevestigen je inschrijving per mail.
  • Prijs: toegangsticket + 5 euro per persoon (ook kinderen).Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by