Instaprondleiding Grace Ndiritu & Haegue Yang

7.Sep.23
20230331 SMAK Opening Grace Ndiritu c Martin Corlazzoli COR09185

Onze gidsen staan te popelen om jou tijdens onze Late Donderdag mee te nemen in Healing The Museum van Grace Ndiritu en in Several Reenactments van Haegue Yang.

Neem deel aan onze instaprondleiding en geniet van onze lopende tentoonstellingen met werken van diverse hedendaagse kunstenaars en kunstwerken uit onze collectie. Onder de vakkundige begeleiding van je gids ontdek je de vele en fascinerende lagen van actuele kunst.

Grace Ndiritu

Onze gids neemt jou mee op sleeptouw in de tentoonstelling Healing The Museum van Grace Ndiritu, waarin film, sjamanisme, ecologie, seksualiteit en protest aan bod komen. Afsluiten doe je in The Temple, een spirituele ruimte voor ontmoeting, genezing, workshops en rituelen. Daar werpt Ndiritu ook een nieuwe blik op onze collectie waarbij ze jou vraagt om deze selectie met een open geest te bekijken.

Meer info over Grace Ndiritu: Healing The Museum
Haegue Yang, 'Sonic Female Natives', 2023 (detail)

De gids laat je ook kennis maken met het fascinerende en verfijnde werk van de Zuid-Koreaanse Haegue Yang in de tentoonstelling Several Reenactments. Je wordt ondergedompeld in de blauwe gloed die Yang omschrijft als "Quasi-Yves Klein Blauw". Tegen die achtergrond vormen 17 sculpturen de hoofdpersonages in een weids landschap.

Meer info over Haegue Yang: Several Reenactments
Praktische informatie
  • Op donderdag 7.Sep.2023.
  • Om 19:00 aan de balie.
  • Duur: 1,5 uur.
  • Inschrijving via reservation@smak.be (max 4 inschrijvingen). Plaatsen zijn beperkt, we bevestigen je inschrijving per mail.
  • Prijs: toegangsticket + 5 euro per persoon (ook kinderen).
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by