Instaprondleiding Motel Corona & Marc De Cock oktober 2023

5.Okt.23
20230526 SMAK Opening Collectie c Martin Corlazzoli COR09349

Onze gidsen staan te popelen om jou tijdens onze Late Donderdag mee te nemen in Motel Corona en Marc De Cock: een denkbeeldig portret in kunstwerken.

Neem deel aan onze instaprondleiding en geniet van onze lopende tentoonstellingen met werken van diverse hedendaagse kunstenaars en kunstwerken uit onze collectie. Onder de vakkundige begeleiding van je gids ontdek je de vele en fascinerende lagen van actuele kunst.

Motel Corona installation S M A K 2023 image Dirk Pauwels 19

Onze gids neemt jou mee op sleeptouw in de tentoonstelling Motel Corona, waar we nieuwe kunstwerken die via een bijzondere weg in de museumcollectie kwamen. Ter compensatie van de impact van de coronacrisis op kunstenaars kocht de Vlaamse Gemeenschap meer dan 250 kunstwerken aan, waarvan er 42 naar S.M.A.K. gingen. Ontdek een selectie, zoals het gelijknamige werk van Liliane Vertessen, in Motel Corona.

Meer info over Motel Corona
20220624 SMAK Ndash c Martin Corlazzoli COR06445

Aan de hand van werken uit de Collectie Matthys-Colle en S.M.A.K. verbeelden we het portret van Marc De Cock. Hij was in 1979 voorzitter van de Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst, de organisatie die aan de oorsprong ligt van het huidige S.M.A.K. Het museum kreeg een indrukwekkende selectie van kunstwerken in langdurige bruikleen van het verzamelaarskoppel Hilda Colle en Roger Matthys.

Meer info over Marc De Cock: een denkbeeldig portret
Praktische informatie
  • Op donderdag 5.Okt.2023.
  • Om 19:00 aan de balie.
  • Duur: 1,5 uur.
  • Prijs: toegangsticket + 5 euro per persoon (ook kinderen).
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by