Jongerenwerking

29.Mei.19
20161011 4982 SMAK CLW

De tentoonstelling De Collectie (1), Highlights for a Future is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. In deze talkshow wordt aandacht besteed aan jongerenwerking. 

S.M.A.K. zet zich in om ook jongeren, die normaal gesproken nauwelijks in aanmerking komen met kunst en musea, bij de tentoonstellingen te betrekken. Door middel van artistieke workshops kunnen jongeren interesses ontdekken en hun talenten ontwikkelen. Samen met verschillende scholen, zoals het Centrum Leren en Werken Gent werden de afgelopen jaren verschillende projecten zoals Paintshop en Shadowlife gerealiseerd. Hoe kun je jongeren vanuit hun eigen belevingswereld betrekken bij hedendaagse kunst?

We gaan erover in gesprek met Kato Vanpopheringe (gids en workshop begeleidster), Sara Timmermans (docent CLW), Reinout Dewulf (projectmedewerker Artistieke Expressie bij de Minus-One) en Kobe Wens (kunstenaar en filmmaker).

Praktische info

S.M.A.K. Beweegt - Talkshows

De tentoonstelling 'De Collectie (1), Highlights for a Future' is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. Waar vroeger musea vooral vanuit een kunsthistorisch perspectief werkten, verschuift nu de aandacht naar de maatschappelijke relevantie en de rol die het publiek daarbij speelt. Ook neemt het museum nieuwe taken op zich: het zoekt actief naar verbinding met de samenleving en beweegt bij momenten naar sociaal-cultureel werk.

Katleen Vermeulen (Amarant) ontvangt in zeven talkshows verschillende partners van het S.M.A.K.-beweegtprogramma, de educatieve- en gidsenwerking. Daarin komt onder meer de structurele werking van S.M.A.K. aan bod rond projecten met gedetineerden, vluchtelingen, mensen met dementie, jongeren en kinderen. De talkshows starten om 16:00. Met uitzondering van de talkshow ‘Prison Drawings’ tijdens de nocturne van donderdag 6 juni om 20:00.

  • 6 juni 2019 - Prison Drawings - uitzonderlijk om 20:00
  • 19 juni 2019 - Vluchtelingen
  • 18 september 2019 - Dementie DEMO MEMO
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by