Late Donderdag

2.Nov.23
Jan Van Imschoot The interference of perception 2010

Op donderdag 2 november 2023 houden S.M.A.K. en de andere Gentse musea de deuren open tot 22:00. Kom langs voor een avondbezoek aan de lopende tentoonstellingen, live muziek en een drankje.

19:00 Instaprondleiding Jan Van Imschoot *VOLZET*

Jan Van Imschoot Lechange des betises 2021

Met The End Is Never Near brengt S.M.A.K. zijn eerste overzichtstentoonstelling. De expo omvat meer dan 80 werken op doek en biedt een overzicht van 1996 tot nu. Zijn werk is opgebouwd rond historische thema’s uit de literatuur en de kunstgeschiedenis. Deze figuratieve Belgische schilder slaat een brug naar kunstenaars zoals Caravaggio, Tintoretto, Goya en Manet. Met onze gids kom je alles te weten over deze kunsthistorische referenties en dubbele lagen in de expo.

Schrijf je in voor de instaprondleiding

20:00 Live muziek door Citadelic Jazz

Citadelic jazz oktober 2022

Citadelic Jazz zorgt voor je portie live muziek op donderdagavond.

Op 2 november '23 treedt ZWORNTURF op, een trio rond Frank Deruytter, Jozef Dumoulin en Dré Pallemaerts. Deze levende Jazzlegendes verdienden hun strepen bij o.a. Bobby Womack, Mark Turner, Dave Liebman, Reggie Washington, Peter Erskine, Mal Waldron, Archie Shepp, John Scofield, Elliot Murphy, etc. Ze nemen je mee in een wondere wereld waar melodie en virtuositeit hand in hand gaan.

Citadelic Jazz

Jan Van Imschoot 'The End Is Never Near'

Jan Van Imschoot The press release 2009

De Belgische schilder Jan Van Imschoot staat internationaal bekend om zijn intieme, raadselachtige werken uit de vroege jaren negentig en zijn recente grootschalige, historisch geïnspireerde tableaus. De tentoonstelling stippelt een ruw chronologisch traject uit dat meer dan dertig jaar omspant langs meer dan tachtig doeken van zijn hand.

Meer info over Jan Van Imschoot

Motel Corona

Liliane Vertessen

Ter compensatie van het geleden nood tijdens de lockdown van 2020, maakte de Vlaamse Gemeenschap uitzonderlijk een bedrag van 3,75 miljoen euro vrij voor de aankoop van werk van beeldend kunstenaars. 42 van de aangekochte kunstwerken kwamen in bruikleen van S.M.A.K. Daarvan tonen we een mooie selectie in Motel Corona.

Kom meer te weten over Motel Corona

Marc De Cock, een denkbeeldig portret

Luc Tuymans Body

Aan de hand van werken uit de Collectie Matthys-Colle en S.M.A.K. verbeelden we het portret van Marc De Cock. Hij was in 1979 voorzitter van de Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst, de organisatie die aan de oorsprong ligt van het huidige S.M.A.K. Het museum kreeg een indrukwekkende selectie van kunstwerken in langdurige bruikleen van het verzamelaarskoppel Hilda Colle en Roger Matthys.

Kom meer te weten over Marc De Cock
Praktische informatie
  • Donderdag 2.Nov.2023, 18:00-22:00.
  • Jan Hoetplein 1, 9000 Gent.
  • 19:00: instaprondleiding *VOLZET*
  • 20:00: concert Citadelic Jazz: Zwornturf
  • Boek je ticket online of aan de balie.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by