Late Donderdag oktober 2023

5.Okt.23
Motel Corona c Martin Corlazzoli

Op donderdag 5 oktober 2023 houden S.M.A.K. en de andere Gentse musea de deuren open tot 22:00. Kom langs voor een avondbezoek aan de lopende tentoonstellingen, live muziek en een drankje.

19:00 Instaprondleiding Motel Corona & Uit de Collectie Marc De Cock

20220624 SMAK Ndash c Martin Corlazzoli COR06437

Ontdek samen met onze gids de nieuwe aanwinsten die via een bijzondere weg in de S.M.A.K.-collectie terechtkwamen. Zo tonen we in Motel Corona de relance-aankopen van de Vlaamse Overheid en in Marc De Cock, een denkbeeldig portret in kunstwerken vind je een selectie van de Matthys-Colle collectie die S.M.A.K. in langdurige bruikleen heeft.

Schrijf je in voor de instaprondleiding

19:00 Curatorial Lecture door Jessy Koeiman

Jessy Koeiman

Curatoren verbinden gemeenschappen met culturele instellingen. Ze gaan de dialoog aan met gemeenschappen, zorgen voor toegankelijkheid, pakken sociale kwesties aan en bouwen vertrouwen op tussen verschillende belanghebbenden. Jessy Koeiman opent de serie Curatorial Lectures van dit academiejaar met het thema Working with Communities

Wat is de rol van cureren in het vormgeven van gemeenschappen en relaties? Hoe kan curatorisch werk machtsdynamieken blootleggen en alternatieve sociale voorstellingen bieden?

Schrijf je in voor de Curatorial Lecture

20:00 Live muziek door Citadelic Jazz

Games Motifs

Citadelic Jazz zorgt voor je portie live muziek op donderdagavond.

Anke Verslype en Willem Heylen werden op Gent Jazz 2023 gelauwerd met de Jong Jazztalent prijs. Als artists in residence in Rataplan sleutelden ze aan een eigen en nieuw improvisatiecollectief Games & Motifs. Ze exploreren de wereld van spel, structuren en motieven op een vrije muzikale manier en nemen je mee op hun speels muzikaal avontuur.

Games & Motifs

Motel Corona

Liliane Vertessen

Ter compensatie van het geleden nood tijdens de lockdown van 2020, maakte de Vlaamse Gemeenschap uitzonderlijk een bedrag van 3,75 miljoen euro vrij voor de aankoop van werk van beeldend kunstenaars. 42 van de aangekochte kunstwerken kwamen in bruikleen van S.M.A.K. Daarvan tonen we een mooie selectie in Motel Corona.

Kom meer te weten over Motel Corona

Marc De Cock, een denkbeeldig portret

Luc Tuymans Body

Aan de hand van werken uit de Collectie Matthys-Colle en S.M.A.K. verbeelden we het portret van Marc De Cock. Hij was in 1979 voorzitter van de Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst, de organisatie die aan de oorsprong ligt van het huidige S.M.A.K. Het museum kreeg een indrukwekkende selectie van kunstwerken in langdurige bruikleen van het verzamelaarskoppel Hilda Colle en Roger Matthys.

Kom meer te weten over de expo Marc De Cock
Praktische informatie


Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by