Museum for a Small City | Online lezing door Suzanne Cotter

Suzanne Cotter
i
Suzanne Cotter

S.M.A.K. organiseert dit najaar een online lezingenreeks in het kader van de tentoonstelling ‘Museum for a Small City/Rebuild’ van Richard Venlet. In deze eerste lezing vertelt Suzanne Cotter over publiek-private allianties in het kader van haar samenwerking met de Pinault-collectie.

Als artistiek directeur van Mudam gaat er van Suzanne Cotter een vernieuwde aandacht uit naar de vaste collectie van het museum. Haar inspanningen om de zichtbaarheid van de collectie en de kennis van de kunstwerken te vergroten, monden uit in een verscheidenheid aan tentoonstellingsmodellen en samenwerkingen met andere instellingen, zoals de Pinault Collection in Parijs.

Voor haar directeurschap bij Serralves was Cotter curator van de Solomon R. Guggenheim Foundation, New York, waar ze verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het artistieke programma voor het toekomstige Guggenheim Abu Dhabi en bijdroeg aan de opbouw van de Guggenheim Abu Dhabi collectie, Modern Art Oxford, UK, Hayward Gallery, Whitechapel Art Gallery, en Serpentine Gallery, allemaal in Londen.

Ze heeft meer dan 100 tentoonstellingen van hedendaagse kunst samengesteld en houdt toezicht op talrijke kunstenaarscommissies, draagt bij aan en geeft lezingen in musea en culturele instellingen over de hele wereld. Onder de ontvangen prijzen en onderscheidingen zijn de 2014 Best Projects Award van de Vereniging van Portugese Musea, en de Alice (Artistic Landmarks in Contemporary Experience) Prijs in 2011 voor de 10e Biënnale Sharjah, die ze samen met Rasha Salti heeft georganiseerd. In 2005 werd mevrouw Cotter in Frankrijk Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres.

Suzanne is momenteel bestuurslid van CIMAM - het Internationaal Comité van Musea en Collecties voor Moderne en Hedendaagse Kunst.

Praktisch:

  • Woensdag 2.Dec.2020 om 20:00
  • In het Engels.
  • Binnenkort delen we een link om de lezing opnieuw te bekijken.

in categorie: Lezing