Online lezingen | Museum for a Small City/Rebuild

Richard Venlet, Museum for a Small City, Rebuild. Photo: Dirk Pauwels
i
Richard Venlet, Museum for a Small City, Rebuild. Photo: Dirk Pauwels

Dit najaar start S.M.A.K. een lezingenreeks in het kader van de tentoonstelling ‘Museum for a Small City/Rebuild’ van Richard Venlet. 

De reeks verbindt deze tentoonstelling, die de S.M.A.K.-collectie op eigenzinnige wijze doorlicht, met ideeën rond de inspanningen die musea vandaag leveren om hun geschiedenis te herwaarderen. Dit houdt vaak een kritische ontleding in van museumverzamelingen en hun fundamenten in exclusieve canons. De genodigde sprekers lichten, elk vanuit hun eigen praktijk, de urgentie van deze opdracht toe. Ze belichten het belang van een brede invulling van artistieke productie, tentoonstellingscontexten, samenwerkingsmodellen en kritische pedagogie, om de kunsthistorische constructie open te plooien tot een meerstemmig betekenisveld.

Programma:

  • 02.Dec.2020 om 20:00: Online lezing van Suzanne Cotter, directeur Mudam, Luxemburg, over publiek-private allianties in het kader van haar samenwerking met de Pinault-collectie.
  • 10.Dec.2020: Online lezing van Clémentine Deliss, associate curator KW Institute for Contemporary Art, Berlijn, over ‘The Metabolic Museum’
  • Rondetafelgesprek met o.m. Richard Venlet rond het thema ‘De kunstenaar als curator’ (onder voorbehoud, datum nog te bepalen)

in categorie: Lezing