Marcel Broodthaers Palmarium tijdens Gentse Feesten

Tijdens de Gentse Feesten nodigt Dekenij Korenmarkt S.M.A.K. uit voor de organisatie van een dynamisch en doorlopend kinderatelier in het portaal van de Sint-Niklaaskerk op de Korenmarkt. 

Het oeuvre van de bijzondere Belgische kunstenaar Marcel Broodthaers dient als inspiratie. S.M.A.K. toont namelijk in het museum een permanente presentatie van de werken uit de collectie.

Samen met een aantal vaste partners en kunstenaars verzorgt S.M.A.K. een speelse installatie. In de workshop wordt gewerkt vanuit de eigenzinnige en poëtische attitude van Marcel Broodthaers. Tekst en beeld vermengen zich en wisselen van plaats. Iconische elementen zoals kamelen, palmbomen, mosselen en eierschalen komen telkens terug. 

Deze workshop vormt een rustpunt tijdens de Gentse Feesten en biedt een informele kennismaking met actuele kunst. De workshop is geschikt voor het hele gezin. Deelnemende gezinnen krijgen een voucher waarmee zij het museum gratis kunnen bezoeken. Wij staan garant voor de praktische organisatie en workshopbegeleiders.

Praktisch

  • Van maandag 16 tot vrijdag 20 juli 2018, telkens van 14:00 tot 16:30.
  • Voor kinderen tussen de 5 en 13 jaar.
  • Gratis toegankelijk.
  • Deze workshop volg je samen met je gezin.

in categorie: Met kinderen