Museum for a Small City | Online lezing met Clémentine Deliss

S.M.A.K. organiseert dit najaar een online lezingenreeks in het kader van de tentoonstelling 'Museum for a Small City/Rebuild' van Richard Venlet. In deze lezing zal Clémentine Deliss spreken over haar meest recente publicatie "The Metabolic Museum".

Clémentine Deliss zal het hebben over haar meest recente publicatie "The Metabolic Museum", een intrigerende mix van autobiografisch geïnspireerde roman en conceptuele thesis over hedendaagse kunst en antropologie. Ze introduceert het Metabool Museum als een interventionistisch laboratorium voor de sanering van etnografische collecties voor toekomstige generaties.

Praktische informatie 

  • Donderdag 10.Dec.2020 om 20:00
  • Wens je deel te nemen aan de online lezing, stuur dan een mail naar info@smak.be en wij sturen je de dag zelf een link door.
  • Je kan de online lezing volgen via YOUTUBE or FACEBOOK

 

* Clémentine Deliss studeerde kunstpraktijk en semantische antropologie in Wenen, Parijs en Londen en promoveerde aan de Universiteit van Londen. Van 2002-2009 leidde ze het internationale transdisciplinaire collectief "Future Academy" en tussen 1996-2007 publiceerde ze het onafhankelijke kunstenaars- en schrijverstijdschrift "Metronome" in steden over de hele wereld. Tussen 2010-2015 leidde ze het Weltkulturen Museum in Frankfurt, richtte ze een nieuw onderzoekslab op om collecties te saneren in een post-etnologische context en was ze curator van "Object Atlas - Fieldwork in the Museum" (2011), "Trading Style - Weltmode im Dialog" (2012), "Foreign Exchange (or the stories you wouldn't tell a stranger" (2014), en "El Hadji Sy - Painting, Politics, Performance" (2015). Ze was co-curator van de tentoonstelling "Hello World. Revising a Collection", National Galerie im Hamburger Bahnhof, Berlijn (april-augustus 2018). In 2017-2018 was ze gastprofessor aan de Ecole Nationale Supérieure d'Arts Paris-Cergy en bekleedde ze een internationale leerstoel aan het Laboratoire d'Excellence des Arts et Médiations Humaines, Université, Paris 8 en Centre Georges Pompidou. In 2018-19 was ze interim-professor Curatorial Theory and Dramaturgical Practice aan de Karlsruhe Universiteit voor Kunst en Design. Ze was Fellow van het Institute of Advanced Study (Wissenschaftskolleg zu Berlin) en is Faculty at Large voor Curatorial Practice, School of Visual Arts, New York, en Mentor voor het 2019 Berlin Program for Artists. Clémentine Deliss heeft internationale bekendheid verworven als curator, cultuurhistoricus en uitgever van kunstenaarsboeken.

in categorie: Artist Talks