Museumnacht 2015 in Gent

Bezoek de negen Gentse musea tijdens Museumnacht. Het wordt een wervelende nacht boordevol kunst, cultuur, erfgoed ... en zoveel meer.

De negen Gentse musea maken zich op voor de Gentse Museumnacht. Wat ooit begon als een idee om ook na de werkuren rond te kunnen dolen tussen kunst en erfgoed, is intussen uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Noteer dus 3 december 2015 en kijk alvast uit naar de artistieke, muzikale of drink- en eetbare ingrepen in de verschillende musea.

Vanaf 18:00 stellen alle musea hun deuren gratis open voor al wie wil. Voor wie nu al aan het plannen wil gaan, krijgt al een blik op het programma en ook op facebook kan je de museumnacht (live) volgen. Kan je er niet bij zijn? Geen probleem. Urgent.fm brengt live on air verslag uit van de hele avond vanuit het Museum Dr. Guislain.

Museumnacht in S.M.A.K.

Met Drawing | The Bottom Line toont S.M.A.K. werk van 53 internationale kunstenaars als staalkaart van wat tekenen binnen de actuele kunst betekent. Daarnaast gaan we dieper in op het oeuvre van de Ayşe Erkmen en Ann Veronica Janssens die een permanente sculptuur ontwerpen voor de Korenmarkt in Gent. ‘Goudengidsen’ staan deze nacht paraat om op al je vragen te antwoorden. Kom zeker langs, want zelfs zonder potlood en papier kan je bij ons een doodle tekenen in de lucht!

Daarnaast brengt het collectief Residuum Free Unit een concert in de zaal van 'Wall Drawing nr. 36' van Sol LeWitt. Ontdek iIntuïtieve freejazz improvisatie met invloeden uit de drone, psychedelica en zeventigjaren fusion. Het kwintet bestaat uit vier jongere muzikanten uit het Gentse, zijnde Jan Daelman, Thijs Troch, Nils Vermeulen en Sigfried Burroughs, sterk opwaarts in de gevestigde jazz scene (Keenroh, Kabas, Onmens, Laughing Bastards, Kaptain Korsakov), en veteraan experimentalist Dirk Serries.

Voor een geluidsfragment, klik hier.

Praktisch

- Tussen 18:00 - 01:00 gaan de deuren open.

- Je kan in de inkomhal terecht voor een drankje.

- Voor de veiligheid vragen we geen rugzakken en handtassen mee te nemen naar de musea. Er kan gevraagd worden om spontaan je jas of tas te openen.

De andere Gentse musea zijn:

Sint-Pietersabdij – Huis van Alijn – De wereld van Kina – Design museum Gent – MSK – STAM – Museum Dr. Guislain - MIAT

Het volledige programma van de Gentse Museumnacht vind je op op deze website.