Nocturne november 2019 | Citadelic Jazz

Elke eerste donderdag van de maand (behalve in juli en augustus), blijft het museum open tot 21:00. Op donderdag 7 november 2019 geniet je van twee concerten door Citadelic Jazz. 

Ontdek tijdens de nocturne het werk van de Roemeense Ciprian Mureşan en zijn interpretatie van de S.M.A.K.-collectie en bekijk hoe Ronny Delrue in dialoog treedt met vijf kunstenaars. 

Citadelic Jazz om 20:00

 • SPOOK (BE) - Filip Wauters (pedal steel & gitaar), Nicolas Rombouts (contrabas), Simon Segers (drums)
  De centrale figuur voor deze nieuwe formatie is de opmerkelijke gitarist Filip Wauters (the Whodads, Arno, het Zesde Metaal, Kamikaze). Hij heeft een uniek fijn geluid dat zowel jazz als rock past. In zijn spel laat hij post-Coltrane harmonieën naadloos aansluiten op blues. De band BackBack is zijn favoriete speeltuin. Dit nieuwe project, gemaakt voor het Citadelic Festival 19, brengt klassenbakken Nicolas Rombouts (Dez Mona, Guido Belcanto, Ottla) en Simon Segers (Black Flower, STADT, De Beren Gieren, MDC III)op het podium als sparringpartners.
   
 • TOC & DAVE REMPIS (FR/US) - Jérémie Ternoy (Fender Rhodes), Ivann Cruz (gitaar), Peter Orins (drums), Dave Rempis (alto en tenor saxofoon)
  Saxofonist Dave Rempis is vooral gekend als personage uit de free-jazz scene van Chicago. Sinds hun oprichting in 2008, en zoals hun naam lijkt aan te geven, zijn de muzikanten van Toc nogal obsessief of zelfs dwangmatig. Hun drukke, geritualiseerde maar niet-besmettelijk gedrag begeleidt de luisteraar naar het hectische universum van ruimte en tijd alvorens terug te keren in een min of meer troebele staat. Bovenop de lust voor improvisatie zonder barrières of knipperlichten, delen Toc en Dave Rempis een energie en een communicatieve kracht, op zoek naar het dense, het organische en de trance die vreugde biedt.

Praktische informatie:

 • Donderdag 7 november 2019, museum open tot 21:00. 
 • Citadelic Jazz om 20:00 in de inkomhal.
 • De bovenverdieping van het museum is gesloten.
 • De volgende nocturne is het museumnacht. Noteer alvast donderdag 5 december 2019.

in categorie: Evenement