Nocturne: K.L.E.I.N.E. Performance - Citadelic Jazz

5.Maa.20
Nocturne

Elke eerste donderdag van de maand (behalve in juli en augustus), blijft het museum open tot 21:00. Op donderdag 5 maart 2020 geniet je van een concert door Citadelic Jazz en een performance door de kinderen van basisschool De Buurt. 

K.L.E.I.N.E. Performance

Vanaf 3 maart 2020 koop je de ‘Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K.’ in onze bookshop. In die catalogus zijn kunstwerken verzameld die onder andere de kinderen van basisschool De Buurt het meest bijzonder, interessant, gevoelig, verwarrend, mooi, inspirerend en zoveel méér vonden. Om dit boek in de kijker te zetten, organiseren ze op donderdag een K.L.E.I.N.E. Performance.

De kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar van Methodeschool De Buurt dansten zes maanden met S.M.A.K. en haar collectie. Zij werkten actief mee aan de catalogus en als slotmoment brengen zij tussen 16:30 en 17:40 hun K.L.E.I.N.E. Performance met vijf happenings en vier installaties. Geniet mee, laat je knuffelen en neem mee afscheid. Speel een digitaal ‘Mens erger je niet’, bekijk hoe een groepje kinderen het werk 'Seascape' van James Welling interpreteerde, tol mee als derwisjen en zoveel meer...

Citadelic Jazz

  • LA VALLEE DE L'ETRANGE - LA CONTREBASSE A L'EPREUVE DES AUTOMATES (FR/DE) - Pascal Niggenkemper (contrabas) Het nieuwe solowerk 'la vallée de l'étrange' van Pascal Niggenkemper reflecteert over de verschuiving die zich in de werkomgeving voordoet als gevolg van automatisering, waarbij de interactie tussen mens en machine wordt onderzocht met behulp van een geaugmenteerde contrabas die de naam 'cobonore' krijgt (woord constructie 'cobot' + 'art sonore'). Het instrument werd herzien als geluidslichaam en gezoneerd in acht gebieden waar motoren op interageren. Beschreven door de New York City Jazz Records als "een van de meest avontuurlijke bassisten" en door de Chicago Reader "genie van de geluidsverkenning" Frans-Duitse bassist en componist Pascal Niggenkemper creëert muziek die de lijnen vervaagt tussen geïmproviseerd, experimenteel en puur geluid. De focus van zijn muzikale werk ligt op de uitbreiding van de sonische horizon van de contrabas: de akoestische geluidswijziging met behulp van voorbereidingen.

Tentoonstellingen

Ook volgende tentoonstellingen kan je bezoeken: Uit de Collectie | Poetic Faith - Charbel-joseph H. Boutros | The Sun is My Only Ally - Uit de Collectie | Panamarenko (werken op papier) - Museum for a Small City / Rebuild | Richard Venlet - Broodthaerskabinet

Praktische informatie

  • 16:30 tot 17:30: de K.L.E.I.N.E Performance door kinderen van BS De Buurt
  • 20:00: jazzconcert Citadelic Jazz
  • Toegang: museumticket.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by