Nocturne | Lezing Hamady Bocoum - Citadelic Jazz - Kinky Star - MSK - Instaprondleiding

Zoals elke eerste donderdag van de maand (behalve in juli en augustus), blijven we deze donderdag open tot 22:00. Geniet in alle rust van de verschillende activiteiten en rond je avond af op het terras van het S.M.A.K.-café. 

Lezing met Hamady Bocoum, directeur Musée des Civilisations Noires (MCN) - om 19:30

  • In de lezing licht museumdirecteur Hamady Bocoum de geschiedenis en missie van het Musée des Civilisations Noires (MCN) toe. Meer informatie.

Jazzconcert Citadelic Jazz - om 21:00

  • Welcome to the experimental collaboration between London-based sax player Colin Webster and Belgian electric guitarist Dirk Serries.

De keuze van de kunstenaar in MSK

  • Tijdens deze laatste nocturne die we samen het met S.M.A.K. op touw zetten, nodigen we hedendaagse kunstenaars uit om gedurende een halfuur te vertellen over hun favoriete kunstwerk of plek in het MSK. Nikolaas Demoen, Johan De Wilde, Bart Stolle, Leo Copers, Jan Van Imschoot, Ricardo Brey en Michaël Borremans zijn die avond onze gids en nemen ons mee doorheen de historische collectie van het MSK. Elke bewijst door zijn verhaal hoezeer jonge en oude kunst nog altijd met elkaar verbonden blijven. Klik hier voor het uurschema per kunstenaar: meer informatie

Kinky Star meets collection* 

  • Eerder dit jaar bezochten jongeren van jeugdhuis Kinky Star* de tentoonstelling ‘Highlights for a Future, De collectie (I). Na hun bezoek maakten ze een passende muziekscore als aanvulling of in dialoog met een kunstwerk dat hen inspireerde. Tijdens de nocturne spelen ze deze interpretatie live bij de inspiratiebron. Je kan dit zien als een extra route die we aanbieden naast de vijf bestaande routes, waardoor je via en muzikale benadering kennismaakt met 15 werken uit de collectie (telkens 10 tot 15 minuten)

Instaprondleiding met Piet Vanclooster | Het Unheimliche in de actuele kunst

  • Soms, in een ogenblik, bekruipt ons een unheimlich gevoel bij het aanschouwen van actuele kunst. Aan de hand van Freuds essay 'Das Unheimliche' gaan we doorheen de tentoonstelling 'Highlights for a Future' op zoek naar een aantal kunstwerken die dit gevoel kunnen opwekken. Terzelfdertijd proberen we te achterhalen wat het unheimliche precies veroorzaakt. Meer informatie

Praktische informatie

*Kinky Star is een van de twee dichtstbijzijnde jeugd- en muziekcentra vlakbij S.M.A.K. dat wekelijks een programma aan alternatieve muziek presenteert. Dankzij verschillende projecten bieden zij ook podiumkansen aan beginnende bands en expositieruimte aan kersverse kunstenaars.

in categorie: Evenement