Nocturne | Lezing Hamady Bocoum - Citadelic Jazz - Kinky Star - MSK

Zoals elke eerste donderdag van de maand (behalve in juli en augustus), blijven we open tot 22:00. Geniet in alle rust van de verschillende activiteiten en rond je avond af op het terras van het S.M.A.K.-café. 

Lezing met Hamady Bocoum, directeur Musée des Civilizations Noires (MCN) - om 19:30

In de lezing licht museumdirecteur Hamady Bocoum de geschiedenis en missie van het Musée des Civilizations Noires (MCN) toe. Meer informatie.

Jazzconcert Citadelic Jazz - om 21:00

Welcome to the experimental collaboration between London-based sax player Colin Webster and Belgian electric guitarist Dirk Serries.

Kinky Star meets collection* 

Eerder dit jaar bezochten jongeren van jeugdhuis Kinky Star* de tentoonstelling ‘Highlights for a Future, De collectie (I). Na hun bezoek maakten ze een passende muziekscore als aanvulling of in dialoog met een kunstwerk dat hen inspireerde.

Tijden de nocturne spelen ze deze interpretatie live bij de inspiratiebron. Je kan dit zien als een extra route die we aanbieden naast de vijf bestaande routes, waardoor je via en muzikale benadering kennismaakt met 15 werken uit de collectie.

Instaprondleiding met Piet Vanclooster | Het Unheimliche in de actuele kunst

Soms, in een ogenblik, bekruipt ons een unheimlich gevoel bij het aanschouwen van actuele kunst. Aan de hand van Freuds essay 'Das Unheimliche' gaan we doorheen de tentoonstelling 'Highlights for a Future' op zoek naar een aantal kunstwerken die dit gevoel kunnen opwekken.
Terzelfdertijd proberen we te achterhalen wat het unheimliche precies veroorzaakt. Meer informatie

Praktisch

  • Het museum blijft open tot 22:00.
  • Afspraak in de bovenzaal van het museum.
  • Koop je online ticket hier

*Kinky Star is een van de twee dichtstbijzijnde jeugd- en muziekcentra vlakbij S.M.A.K. dat wekelijks een programma aan alternatieve muziek presenteert. Dankzij verschillende projecten bieden zij ook podiumkansen aan beginnende bands en expositieruimte aan kersverse kunstenaars.

in categorie: Evenement