Late donderdag november 2021

4.Nov.21
AB Geiger photo Martin Corlazzoli 40

Iedere eerste donderdag van de maand organiseert S.M.A.K. een late donderdag en blijven de deuren open tot 22:00. Ontdek onze lopende tentoonstellingen. Nadien haal je een fris ijsje of drankje bij Cremerie GUILLAUME.

Lezing Rolando Vázquez On Decolonial Aesthesis

Rolando Vazquez

In het kader van de tentoonstelling Native Brazil/Alien Brazil van Anna Bella Geiger geeft socioloog Rolando Vázquez een lezing vanuit zijn onderzoek als dekoloniaal denker.

Meer informatie

Citadelic jazz

Citadelic Jazz

Citadelic Jazz organiseert twee optredens op Late Donderdag. Om 19:00 treedt internationaal vermaard gitarist Geoffrey Burton op. Hij speelde onder andere met Arno, Iggy Pop, Daan, PJDS, The Rhythm Junks en Triggerfinger, en is fulltime lid van Hong Kong Dong. Hij maakt ook muziek voor theater en soundtracks.

Als soloartiest schuift hij de traditionele genres 'rock', 'pop' of 'jazz' aan de kant en verkent hij nieuwe richtingen en mogelijkheden. In 2020 verscheen zijn eerste soloalbum 'Me Ta Podia'. Het is een instrumentale plaat, volledig opgenomen op gitaar, en is diep geworteld in de elektronische muziek. Burton gebruikt zijn gitaar als geluidsgenerator, maar ook als instrument om te componeren.

Om 21:00, na de lezing van Rolando Vázquez, stelt Jeroen van Herzeele zijn nieuwe kwartet voor. Naarmate de muziek van Jeroen Van Herzeele rijper wordt, lijkt hij zich steeds dieper te graven in het werk van John Coltrane. Zijn spirituele en constante zoektocht naar de fundamenten van muziek inspireert Jeroen eindeloos. In die geest huist het kwartet dat Jeroen ooit samenstelde op verzoek van het nazomerfestival Jazz In 't Park. Het is zonder meer een internationale band die wereldklasse uitstraalt.

Fabian Fiorini is een uiterst virtuoze en originele pianist. Zijn achtergrond varieert van klassiek tot jazz en etnische muziek. Huisgitarist Giovanni Barcella noemt zichzelf een "drummer-dichter". Hij vult de zaal met Italiaanse passie en heeft een groot hart voor alle oprechte en tegendraadse vormen van muziek. Manolo Cabras op bas is de nieuwkomer in het kwartet. Hij heeft de onmogelijke taak om wijlen meester Jean-Jacques Avenel te vervangen, maar draagt ongetwijfeld het idioom en de muzikale vaardigheden in zich om het sluitstuk te zijn dat nodig is om Jeroen's sterke kwartet weer op grote podia te laten spelen.

De efficiëntie en kracht waarmee de band speelt is indrukwekkend. Het kwartet is minder geïnteresseerd in harmonie, melodie of ritme, maar gebruikt volume, textuur, klankkleur en de interesse in klank als basis voor improvisatie.

Meer informatie

Laatste dagen Anna Bella Geiger

AB Geiger photo Martin Corlazzoli 65

We presenteren de eerste overzichtstentoonstelling van Anna Bella Geiger, één van de belangrijkste Braziliaanse hedendaagse kunstenaars. De tentoonstelling eindigt op 7 november, dus grijp je kans om een laatste bezoek te brengen.

Meer informatie

De Tentoonstelling De Kleine Catalogus van S.M.A.K.

20211018 SMAK Kleine Catalogus Opbouw 2048 150dpi Kurt Stockman01708 kopie

Je bekijkt onze collectie door de ogen van kinderen en jongeren in De Tentoonstelling De Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K. Meer dan 400 kinderen en jongeren kregen het voor het zeggen in S.M.A.K. en bepaalden welke collectiewerken er op de hele eerste verdieping moesten komen. Mét doolhof, zitzakken en een laboratorium!

Meer informatie
Praktische informatie
  • Elke eerste donderdag van de maand (4.Nov.2021 - 2.Dec.2021).
  • S.M.A.K. blijft open tot 22:00.
  • Boek je ticket online.
  • Tip: ook alle andere musea blijven open tot 22:00.


Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by