Onderwijs

foto kurt stockman
i
foto kurt stockman

De tentoonstelling De Collectie (1), Highlights for a Future is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. In deze talkshow wordt aandacht besteed aan onderwijs. 

Ervaringsverhalen vanuit het onderwijs hoe zij aan de slag gaan met leerlingen in het museum. Een onderdompeling in de actuele kunst wordt niet langer gezien als de taak van een gids, maar er wordt gestreefd naar een motorisch moment in een culturele leerlijn.

Ook tweede zit Lerarendag

Tijdens deze lerarendag krijg je uitleg over de 5 verschillende routes die het S.M.A.K. aanbiedt tijdens de collectietentoonstelling. Samen met een S.M.A.K.-gids maak je een route op maat voor jouw klas en maak je kennis met de lesmap '20 jaar S.M.A.K.'. Men focust vooral op de doorstroomleerling lager/secundair.

Praktische info

  • Woensdag 22 mei 2019.
  • Start lerarendag om 13:30 - meer informatie + inschrijven via KLASSE
  • Start talkshow 'onderwijs' om 16:00.
  • Toegang: museumticket. Inschrijven: reservation@smak.be

S.M.A.K. Beweegt - Talkshows

De tentoonstelling 'De Collectie (1), Highlights for a Future' is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. Waar vroeger musea vooral vanuit een kunsthistorisch perspectief werkten, verschuift nu de aandacht naar de maatschappelijke relevantie en de rol die het publiek daarbij speelt. Ook neemt het museum nieuwe taken op zich: het zoekt actief naar verbinding met de samenleving en beweegt bij momenten naar sociaal-cultureel werk.

Katleen Vermeulen (Amarant) ontvangt in zeven talkshows verschillende partners van het S.M.A.K.-beweegtprogramma, de educatieve- en gidsenwerking. Daarin komt onder meer de structurele werking van S.M.A.K. aan bod rond projecten met gedetineerden, vluchtelingen, mensen met dementie, jongeren en kinderen. De talkshows starten om 16:00. Met uitzondering van de talkshow ‘Prison Drawings’ tijdens de nocturne van donderdag 6 juni om 20:00.

  • 29 mei 2019 - Jongerenwerking
  • 6 juni 2019 - Prison Drawings - uitzonderlijk om 20:00
  • 19 juni 2019 - Vluchtelingen
  • 18 september 2019 - Dementie DEMO MEMO

in categorie: S.M.A.K. Beweegt