Prison Drawings

De tentoonstelling 'De Collectie (1), Highlights for a Future' is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. In deze talkshow gaat het over de projecten met gedetineerden.  

Sinds 2015 organiseert S.M.A.K. samen met het SKI en De Rode Antraciet regelmatig workshops in de gevangenis.  Deze workshops resulteerden in 'The Borderline Books', een serie kunstboeken met daarin een getekende dialoog tussen gedetineerden van de gevangenis Gent en studenten van het Secundair Kunstinsitituut.  

In het S.M.A.K. beweegt paviljoen worden The Borderline Books getoond en we presenteren het boek Prison Drawings.  Wat betekent het werken met gedetineerden en waarom is er behoefte aan dergelijke projecten?

Praktische info

S.M.A.K. Beweegt - Talkshows

De tentoonstelling 'De Collectie (1), Highlights for a Future' is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. Waar vroeger musea vooral vanuit een kunsthistorisch perspectief werkten, verschuift nu de aandacht naar de maatschappelijke relevantie en de rol die het publiek daarbij speelt. Ook neemt het museum nieuwe taken op zich: het zoekt actief naar verbinding met de samenleving en beweegt bij momenten naar sociaal-cultureel werk.

Katleen Vermeulen (Amarant) ontvangt in zeven talkshows verschillende partners van het S.M.A.K.-beweegtprogramma, de educatieve- en gidsenwerking. Daarin komt onder meer de structurele werking van S.M.A.K. aan bod rond projecten met gedetineerden, vluchtelingen, mensen met dementie, jongeren en kinderen. De talkshows starten om 16:00. Met uitzondering van de talkshow ‘Prison Drawings’ tijdens de nocturne van donderdag 6 juni om 20:00.

  • 19 juni 2019 - Vluchtelingen
  • 18 september 2019 - Dementie DEMO MEMO

in categorie: S.M.A.K. BeweegtTalkshow