Reis naar Tbilisi, Georgië *volzet*

13.Sep.23 tot 20.Sep.23
Karlo Kacharava

Naar aanleiding van europalia georgia.

De Vrienden reizen in het najaar naar Georgië, naar aanleiding van europalia dat het kunstenfestival dit jaar wijdt aan Georgië.

Om de twee jaar brengt europalia een veelzijdig artistiek programma rond een land of een thema. Vier maanden lang, in België en omstreken, presenteren europalia en haar rijk netwerk aan culturele partners een biënnale met tientallen artistieke en socioculturele projecten die beeldende kunst, theater, dans, performance, film, muziek, literatuur en debat samenbrengt en uitwisseling van ideeën stimuleert. Nieuwe creaties en kunstenaarsresidenties krijgen een centrale plek in een programma met een unieke wisselwerking tussen erfgoed en kunst. De verschillende tentoonstellingen en evenementen brengen telkens beroemde of net onbekende kunstwerken en kunstenaars samen vanuit originele invalshoeken in een festival dat traditie en artistiek experiment combineert. europalia wil de interculturele en intergenerationele uitwisselingen bevorderen en daarnaast onderzoek, reflectie en creatie stimuleren. Deze editie vertrekt van de fascinerende Georgische cultuur en de artistieke scènes van zowel de bruisende hoofdstad Tbilisi als die van minder gekende steden en regio’s. Vanaf 4 oktober 2023 start in heel België een rijkgevuld programma met tentoonstellingen, performances, concerten, film-, dans- en theatervoorstellingen en literatuur.

Karlo Kacharava

Karlo Kacharava © Courtesy of the Estate Karlo Kacharava

In het kader van europalia georgia organiseert S.M.A.K. de eerste museale solotentoonstelling van de Georgische kunstenaar Karlo Kacharava (1964 - 1994) buiten Georgië.

Met deze tentoonstelling stellen we Kacharava's "inventieve visuele wereld" open voor een veel breder publiek. In het kader van een publieksprogramma zal S.M.A.K. ook een jongere generatie (diasporische Georgische) kunstenaars uitnodigen om met zijn werk in dialoog te gaan.

Tbilisi georgia city view TBILISI0820 0c3649a5ce874e889fb5787ec287b064

Naar gewoonte zullen de Vrienden, naast het appartement en archief van Karlo Kacharava, ook verschillende kunstenaars bezoeken in hun atelier. Eveneens talrijke kunstruimtes en galerijen.

Het wordt ongetwijfeld een interessante ontdekkingsreis.Prijs: 2080 euro | 2210 euro (in single)

Inbegrepen:

  • Volledig reisprogramma (volgt na de voorbereidingsreis in de zomer), met begeleiding
  • Vluchten Brussel Tbilisi Brussel via Istanbul met Turkish Airlines in economy klasse
  • 1 handbagage van max. 8 kg + 1 ruimbagage van max. 23 kg
  • 7 overnachtingen met ontbijt in Hotel Reed ****
  • Bustransfer luchthaven Tbilisi Hotel Tbilisi Luchthaven Tbilisi
  • Privé busje gedurende de reis

Vluchten
Woe 13.Sep.2023
07:15 – 11:35: vlucht TK 1942 Brussel – Istanbul
13:20 – 16:40: vlucht TK 382 Istanbul – Tbilisi
Woe 20.Sep.2023
10:45 – 12:15: vlucht TK 379 Tbilisi – Istanbul
15:30 – 18:00: vlucht TK 1939 Istanbul – Brussel

Reserveren kan alvast via info@vriendensmak.be. De Steunende Vrienden krijgen een week voorrang op inschrijving.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by