Salon de Colère Artistique van VZW Touché

6.Okt.22
Salon de Colère Artistique

Op Late Donderdag kan je deelnemen aan het Salon de Colère Artistique van VZW Touché. Deze Gentse organisatie wil de wereld positief agressief maken, met begeleidingen vormingen en workshops. Op 6 oktober nemen verschillende sprekers het woord, waaronder Philippe Van Cauteren.

Colère is zelden proper, schoon afgelijnd of in een kotje te steken. Net daarom bougeert én toucheert het. Op het Salon de Colère Artistique verkennen we wat voor schoons daar allemaal uit kan komen. Een bende ongeregeld presenteert u graag wat zij daar al over ontdekten, zowel in hun eigen - al dan niet artistieke - werk als in hun persoonlijke leven.

Artistiek directeur van S.M.A.K. Philippe Van Cauteren is spreker van de avond, samen met Dirk Domen, Alain Platel, Mike Claeys, Kwartsman, Mie Vandenbussche, Sebastiaan Cielen en Wendy Vandeputte.

Daarna presenteren we je graag een keuzemenu, waarbij je naar wens zelf actief aan het creëren kan slaan of je kan laven aan de creaties van een ander:

  • Lisa-Marie Parmentier en Laura Otte nodigen je uit in een justitie-OASE, om kwaadheid in justitiecontext te laten renderen en samen ons goed werkend justitiesysteem van morgen bijeen te fantaseren.
  • Ismail Abdoul leert je je kwaaie energie er schoon beheerst uit te meppen.
  • Filmpact & Cassette for timescapes trakteert je op de documentaire Why We Fight.
  • Lieven Deloof en Wesley Bauwens gaan op zoek naar het oog van de storm.

VZW Touché

Touché is een Gentse organisatie die de wereld positief agressief wil maken. Iedereen met een vraag rond hun kwaadheid en agressie is welkom bij Touché. Met oplossingsgerichte begeleidingen, vormingen, workshops en campagnes gaan ze aan de slag met mensen om samen de meest optimale ‘temperatuur’ voor hun kwaadheid te vinden.

Ze benutten de brandstof van kwaadheid om dingen gedaan, veranderd en verbeterd te krijgen. Zo zorgen ze ervoor dat agressie niet hoeft uit te monden in destructief geweld, maar net een magische, schoonheid en verbinding creërende kracht wordt.

Praktische informatie
  • Donderdag 6.Okt.2022.
  • 20:00-21:30.
  • Auditorium van S.M.A.K., Jan Hoetplein 1 Gent.
  • Gratis.
  • Inschrijven is niet noodzakelijk, maar wel handig, en kan hier.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by