Sphinx cinema en La Luna te gast bij M.A.S.T.* | Filmavond: Plannen voor Plaats van Nic Balthazar

6.Sep.18
Plannenvoorplaats

Sphinx en La Luna vzw zijn deze zomer te gast in de zomerbar van S.M.A.K.: M.A.S.T. Elke donderdag brengen ze een film in het programma ‘over leven’, met recente Vlaamse en internationale documentairefilms. 

De auteursfilms zetten aan tot reflectie over de wereld vandaag, wat dus perfect past in het S.M.A.K.-tentoonstellingsprogramma. Op 6 september 2018 krijg je Plannen voor Plaats van Nic Balthazar te zien.

Hoe halen we in Vlaanderen onze klimaat- en energiedoelstellingen? Hoe versterken we in het verstedelijkte Vlaanderen de biodiversiteit en ecosysteemdiensten? Hoe bieden we onze kinderen en kleinkinderen een duurzame toekomst? Daarvoor moeten we anders gaan wonen, bouwen en rijden.

De film laat zien dat een mindswitch over hoe we wonen en bouwen, over stedelijke ontwikkeling of over mobiliteit niet in het teken hoeft te staan van bezuiniging, versobering of verlies. Ze kan juist de sleutel bieden tot een meer kwalitatieve, gezonde, meer sociale en inclusieve leefomgeving.

*M.A.S.T. (Museumcafé Aan Stedelijke Tuin) is de zomerse invulling van het grasperk gelegen tussen S.M.A.K. en het Citadelpark. In een oase van rust vind je een mini-stad met bar, restaurant, bibliotheek, cinema en een schommeldraak en kastkasteel voor kinderen. De bar is open van dinsdag tot zondag, van 10:00 tot 20:00. S.M.A.K. is open van 10:00 tot 18:00.

Praktisch

  • Donderdag 6 september 2018 om 18:00.
  • Plannen voor Plaats van Nic Balthazar, België 2017, 1u50min.
  • De toegang is gratis.

FILMPROGRAMMA OP DONDERDAG

REALISATIE

Dit programma is een realisatie van La Luna vzw ism Sphinx cinema. Doorheen het jaar biedt La Luna vzw in Sphinx cinema filmreeksen, festivals en specials aan.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by