Binnenkort: Jan Van Imschoot The End Is Never Near

7.Okt.23
Jan Van Imschoot Lechange des betises 2021

Vanaf 7 oktober 2023 openen we de deuren van de eerste overzichtstentoonstelling gewijd aan het werk van de Belgische kunstenaar Jan Van Imschoot. 'The End Is Never Near' volgt een ruw chronologisch traject van meer dan drie decennia en toont meer dan tachtig doeken. Van Imschoot staat internationaal bekend om zijn intieme, raadselachtige werken uit de vroege jaren negentig en zijn recente grootschalige, historisch geïnspireerde tableaus.

Van Imschoot behoort tot een generatie kunstenaars die in de loop van de jaren ‘90 de basis legden voor de kritische herwaardering van de figuratieve schilderkunst. Onder zijn vak- en generatiegenoten neemt Van Imschoots werk een unieke plaats in door het diepgaand kunsthistorisch bewustzijn waaruit hij schildert. Hedendaagse onderwerpen zoals gender, identiteit, oorlog en vrede bekijkt hij vanuit inspiratiebronnen zoals de Hollandse 17de eeuw, Tintoretto, Caravaggio en vooral Edouard Manet, de archetypische peintre de la vie moderne.

Behalve de klassieke geschiedenis van de westerse schilderkunst dienen ook film en literatuur als belangrijke pijlers in Van Imschoots creatieve universum. Door ook hier aandacht aan te besteden ambieert de tentoonstelling de wereld van Jan Van Imschoot tot leven te brengen binnen de muren van S.M.A.K.

"En aan die wereld komt, zoals de titel van de expo doet vermoeden, nog lang geen einde."

Curator: Dieter Roelstraete

Boek hier je ticket


Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by