Tentoonstelling | There is No Planet B!

tot 18.Aug.19
21 05 2019 C2 A9olivierdonnet 32

Tijdens de zomer kan je tijdens de tentoonstelling 'There is no Planet B' enkele maquettes, kostuums, rekwisieten en een sneakpreview van de film bekijken. 

S.M.A.K. wil mensen in beweging zetten en actief betrekken bij actuele kunst en het museum. Met verschillende groepen realiseren we inspirerende projecten. Binnen het kader van de tentoonstelling ‘Highlights for a Future’ werkten veertig leerlingen van het ‘Centrum Leren en Werken Gent’ rond hun visie op de toekomst. En welk medium is hiervoor meer geschikt dan film?

Geïnspireerd op het kunstwerk ‘Gelaagde Stad’ (1995) van Urs Pfannenmüller, te zien in ‘Highlights for a Future’, namen de jongeren in vier dagen samen met een aantal kunstenaars een low budget sciencefictionfilm op in ‘t Kuipke. De leerlingen bouwden een miniatuurversie van de stad van de toekomst, die in de film als decor opduikt. Samen met kunstenaars Kobe Wens, Louis van der Waal en Charlien Adriaenssens maakten ze ook kostuums en speelden ze zelfbedachte scènes. Daarnaast interviewden we de jongeren over hun toekomstverwachtingen rond klimaat, onderwijs, seksualiteit, gezin, muziek en media.

Deze tentoonstelling toont enkele maquettes, kostuums, rekwisieten en een sneakpreview van de film ‘There is No Planet B!’. Het architectuurontwerp van de tentoonstelling werd gerealiseerd door Olivier Goethals.

Praktische informatie:

  • De tentoonstelling is te bezoeken tussen 18 juli en 18 augustus 2019 in het S.M.A.K. Beweegt-Paviljoen
  • Toegang: museumticket
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by