Vluchtelingen

De tentoonstelling 'De Collectie (1), Highlights for a Future' is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. In deze talkshow praten we over onze samenwerkingen met vluchtelingen. 

Het museum als openbare ruimte voor ieder individu wordt onder andere bereikt door het betrekken van personen en kunstenaars met een vluchtachtergrond. S.M.A.K. probeert op verschillende manieren solidair te zijn met deze kwetsbare groep en werkt samen met verschillende partners zoals vzw Humain, Globe Aroma en Vluchtelingenwerk Vlaanderen. We gaan in gesprek met verschillende partners.  

Praktische info

S.M.A.K. Beweegt - Talkshows

De tentoonstelling 'De Collectie (1), Highlights for a Future' is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. Waar vroeger musea vooral vanuit een kunsthistorisch perspectief werkten, verschuift nu de aandacht naar de maatschappelijke relevantie en de rol die het publiek daarbij speelt. Ook neemt het museum nieuwe taken op zich: het zoekt actief naar verbinding met de samenleving en beweegt bij momenten naar sociaal-cultureel werk.

Katleen Vermeulen (Amarant) ontvangt in zeven talkshows verschillende partners van het S.M.A.K.-beweegtprogramma, de educatieve- en gidsenwerking. Daarin komt onder meer de structurele werking van S.M.A.K. aan bod rond projecten met gedetineerden, vluchtelingen, mensen met dementie, jongeren en kinderen. De talkshows starten om 16:00. Met uitzondering van de talkshow ‘Prison Drawings’ tijdens de nocturne van donderdag 6 juni om 20:00.

  • 18 september 2019 - Dementie DEMO MEMO

in categorie: S.M.A.K. BeweegtTalkshow