Voorstelling winnend wedstrijdontwerp voor de uitbreiding van S.M.A.K.

22.Jun.24
SMAK gevel witte vlaggen photo Dirk Pauwels 2

Kom langs en geef je mening! In het weekend van 22-23 juni geven we meer informatie over het winnende ontwerp in Citadelpark. Rekening houdend met alle reacties zal het architectenteam dan verder werken aan hun ontwerp.

Het S.M.A.K. heeft reeds lang nood aan meer ruimte. In een nieuw museumgebouw wil het S.M.A.K. 500 werken uit de eigen collectie permanent kunnen tonen. Het huidige gebouw voldoet niet aan de internationale museumnormen wat betreft klimaatregeling en heeft dus ook nood aan een grondige vernieuwing.

Om deze uitbreiding en vernieuwing mogelijk te maken, ging het museum samen met stadsontwikkelingsbedrijf sogent op zoek naar een ontwerpteam via de Open Oproep procedure van de Vlaams Bouwmeester. Uit 5 ingezonden ontwerpen selecteerde de jury een winnaar die op vrijdag 14 juni 2024 wordt bekendgemaakt. Daarna zal het team de komende maanden hun wedstrijdvoorstel verder uitwerken tot een definitief ontwerp. We horen graag nu al van jou wat jij ervan vindt.

Kom langs in het Citadelpark

Doorlopend van 14 tot 17 uur op zaterdag 22 en zondag 23 juni geven we in het park meer uitleg over het project. We bekijken samen de beelden van het wedstrijdontwerp per zone en jij vertelt ons wat je van het voorstel vindt.

Wanneer:

  • Zaterdag 22 juni doorlopend van 14 tot 17 uur
  • Zondag 23 juni doorlopend van 14 tot 17 uur

Waar:

Verschillende plaatsen in het Citadelpark: aan de ingang van het S.M.A.K., bij de rozentuin, de speeltuin en de Graskuip.

Workshop:

Wil je samen met het S.M.A.K. mee nadenken over de uitbreiding van het museum?
Tijdens deze workshop duiken we in de diepte en bekijken we samen met jou het wedstrijdontwerp.

  • zondag 23 juni van 14 tot 16.30 uur.
  • Inschrijven (enkel nodig voor de workshop) tot 20 juni via reservation@smak.be


Vul de online bevraging in

Kan je niet aanwezig zijn? Dan kan je via participatie.stad.gent/smak de online bevraging invullen. De bevraging is beschikbaar vanaf 22 juni tot en met 21 juli 2024.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by