Canvas documentaire ‘20 jaar S.M.A.K.’ op vrt.nu

foto: olivier donnet
i
foto: olivier donnet

Tijdens de opbouw van ‘De Collectie (1) | Highlights for a Future’ draaiden Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine, twee documentairemakers van Canvas, een documentaire over 20 jaar S.M.A.K. 

Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine hebben het traject van de opbouw van de tentoonstelling gevolgd in het zog van Philippe Van Cauteren. Ze spreken met hem over zijn favoriete sleutelwerken, de uitgebreide collectie van S.M.A.K. en brengen het installatieproces van bepaalde kunstwerken in beeld. Het resultaat is een portret van een uniek museum met een al even unieke geschiedenis.

Je kan de documentaire nog bekijken via vrt.nu tot 29 september 2019. 

3 kunstwerken op de reservebank

Daarbij, zo lazen de makers afgelopen weken in de media, is het S.M.A.K. ook te klein. Van de meer dan 3000 werken in de collectie kunnen er maar 200 worden getoond. Dat moet artistiek directeur Philippe Van Cauteren behoorlijk wat hartzeer én keuzestress hebben bezorgd. Zij waren benieuwd naar de ultieme afvallers en vroegen aan Philippe welke drie topwerken de selectie voor De Collectie (1) Highlights for a Future nét niet hebben gehaald…

Klik hier voor de werken op de ‘reservebank’. 

in categorie: In de kijker