Chloë Delanghe

Foto: Mattijs Driesen
i
Foto: Mattijs Driesen

Om opkomend talent in deze moeilijke tijd onder de aandacht te brengen, belichten wij in deze sectie werk van Chloë Delanghe.

Chloë Delanghe (°1991, Oostende) is fotograaf en filmmaker. Naast haar activiteiten als beeldend kunstenaar engageert ze zich binnen ‘elephy’, een jong productie- en distributieplatform voor film- en mediakunst dat ze met drie andere kunstenaars oprichtte. In haar eigen werk benadert Delanghe universele thema’s zoals liefde en verlangen aan de hand van persoonlijke, poëtische verhalen waarvoor ze telkens nieuwe vertelvormen zoekt.

Momenteel werkt Chloë Delanghe onder meer aan ‘Minnebrieven (Love Letters)’, een filmisch werk waarin ze, geïnspireerd door het essay ‘Why look at animals?’ van kunstcriticus John Berger, de relatie tussen mens en dier bekijkt. Via voorzichtige ontmoetingen met duiven, kraaien en herten onderzoekt Delanghe vanachter de camera hoe gevoelens van eenzaamheid, ontreddering en liefde zichtbaar worden.

‘Minnebrieven (Love Letters)’ wordt later dit jaar op OPEN SITE gepresenteerd, een programma van de Tokyo Arts and Space.

Voor extra informatie Chloë Delanghe klik hier.

in categorie: Go Travelling with Us

Richtlijnen voor een vlot bezoek tijdens COVID-19

>