Hannah Mevis

Foto: Anaïs Chabeur
i
Foto: Anaïs Chabeur

Om opkomend talent in deze moeilijke tijd onder de aandacht te brengen, belichten wij in deze sectie werk van Hannah Mevis. 

De artistieke praktijk van Hannah Mevis (°1989, Heidelberg) is een universum van objecten, beelden en smaken. Haar werken zijn vaak eetbaar, draagbaar of tijdelijk bewoonbaar en nodigen uit tot een collectieve beleving. Ze worden door de kunstenaar ingezet tijdens artistieke acties waarbij ze veranderen of volledig verdwijnen. Het is daarom niet in een welbepaalde vorm dan wel via de relaties en ervaringen die ontstaan, dat haar kunstwerken betekenis verkrijgen.

De huidige herziening van ons sociale gedrag zette Mevis aan om de circuits die haar werk voeden te bevragen. Ze lanceerde onlangs een oproep aan de inwoners van de Duitse regio Saarland, waar ze momenteel verblijft, om een foto in te sturen van de wolkenhemel. De beelden voegde ze samen tot een abstracte, gefragmenteerde weergave van deze ruimte die we nog steeds delen. Ook met deze collage maakt Mevis ons vertrouwd met een verruimd begrip van artistieke productie terwijl we de ‘ander’ beter leren kennen.

Meer informatie:

Website - Instagram

in categorie: Go Travelling with Us

Richtlijnen voor een vlot bezoek tijdens COVID-19

>